U bent hier

Ecolife

info [at] ecolife [dot] be
Valkerijgang 26
3000 Leuven Vlaams-Brabant
België
016 22 21 03

Ecolife is een maatschappelijke milieuorganisatie die streeft naar een duurzame wereld door middel van ecologische gedragsverandering.

Ecolife is een kenniscentrum voor footprinting en ecologische gedragsverandering. Ecolife ondersteunt overheden, organisaties en bedrijven bij de realisatie van hun ecologische doelstellingen.

Ecolife ontwikkelt en implementeert hiervoor instrumenten voor impactmeting, vormingspakketten en milieuzorgprocessen.  Kenmerkend voor de Ecolife aanpak zijn maatwerk, participatie en empowerment: stakeholders worden actief en procesmatig betrokken bij het plannen en uitvoeren van milieuzorgtrajecten.

De expertise rond ecologische impactmeting werd grondig ontwikkeld via tools als de ecologische voetafdruk, de CO2‐voetafdruk en de watervoetafdruk.  Ecolife vzw is het rekencentrum voor de ecologische voetafdruk en heeft een licentie van het Global Footprint Network (GFN). Ecolife is licentiehouder van Bilan Carbone® voor het berekenen van de koolstofvoetafdruk, en van het Water Footprint Network (WFN) voor het berekenen van de watervoetafdruk. Tenslotte is Ecolife partner van Global Action Plan International (GAP Int.) om te werken met het EcoTeam-programma en innoverende modellen rond gedragsverandering.