U bent hier

Inspiratieboek voor een duurzaam gemeentebeleid: Nu of nu

Vanaf nu kan je enkel nog kiezen voor nu. Want het is nu of nu om een leefbare planeet aan onze kinderen en kleinkinderen na te laten.

En leefbaarheid begint dicht bij huis: in je eigen straat, in de wijkschool, in het park om de hoek, bij de landbouwers, handelaars en bedrijven in de eigen gemeente.

De huizen, wijken, openbare en handelsruimtes in onze steden en gemeenten zijn de plekken waar we met z’n allen opgroeien en met elkaar samenleven. Het zijn deze plaatsen waar je als lokaal bestuur, lokale milieuvereniging en burger samen kan bouwen aan een duurzame toekomst op mensenmaat.

Of het nu gaat om het opschalen van duurzaam en fossielvrij bouwen, het boosten van lokale plantaardige voedselproductie, het opzetten van deelmobiliteitssystemen, het verbeteren van de waterkwaliteit of het uitbouwen van groenblauwe netwerken. In dit boek vind je over deze en vele andere thema’s de meest recente informatie en inzichten waarmee je tijdens de volgende bestuursperiode aan de toekomst van jouw gemeente bouwt. De vele concrete voorbeelden tonen je ook hoe je hier als lokale organisatie of burger meteen mee aan de slag kan.

Bond Beter Leefmilieu is samen met haar talloze regionale en lokale milieu- en natuurverenigingen jouw partner in het werken aan een duurzaam lokaal beleid, dicht bij de burger. We wensen je veel succes bij het uitwerken van de toekomstplannen voor jouw gemeente. 

Danny Jacobs, directeur Bond Beter Leefmilieu
Ignace Schops, voorzitter Bond Beter Leefmilieu

Lena Bulckaert

Netwerkmedewerker leden en lokale besturen

lena [dot] bulckaert [at] bblv [dot] be
02 282 19 44