U bent hier

Trage Wegen

info [at] tragewegen [dot] be
Kasteellaan 349 A
9000 Gent Oost-Vlaanderen
België
09 331 59 20
Trage Wegen maakte een begrip van de term ‘trage weg’. Dat blijven we doen. Met gerichte projecten en door campagnewerk. In onze nieuwsbrief, twaalf keer per jaar. Tijdens de Dag van de Trage Weg, een grootschalig weekend in oktober wanneer we overal in Vlaanderen snoeien en maaien, lintjes knippen en het glas heffen samen met bestuurders en inwoners op nieuwe en herstelde paden. In samenwerking met de vele actievelingen die onze visie op het terrein waarmaken.                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Al meer dan 10 jaar ondersteunen we zo iedereen die werk wil maken van trage wegen. Lokale besturen doen beroep op ons om via trage wegen in te zetten op duurzame en actieve mobiliteit, leefkwaliteit en gemeenschapsvorming. Want een trage weg is écht veel meer dan een weg.
Trage Wegen verzorgt voor steden en gemeenten een eenmalige vormingssessie of de complete procesbegeleiding: van de inventarisatie van trage wegen tot gebruikersparticipatie voor een trage wegen actieplan, van ontwerp en visievorming tot terreininrichting, onderhoud en beheer. Trage Wegen heeft de expertise om elke stap naar een lokaal tragewegenbeleid en een doordacht lokaal netwerk van trage wegen, zichtbaar op het terrein, te begeleiden.