U bent hier

Verover de ruimte als lokaal bestuur met de praktische gids

Bron: 
Autodelen.net

Vlaanderen telt meer parkeerplaatsen dan mensen. Zo’n 24.000 hectare van de beschikbare grond wordt momenteel voorbehouden voor het parkeren van wagens. Zonde van al die plaats, toch? Daarom roepen Autodelen.net en Mobiel 21 steden en gemeenten op om deze ruimte opnieuw te veroveren voor burger en buurt!

Al drie jaar op rij faciliteert Autodelen.net de actie ‘Verover de Ruimte’, waarbij ze burgers, organisaties en lokale overheden oproept om één of meerdere parkeerplaatsen tijdelijk een leukere invulling te geven. De actie is onderdeel van de Week van de Mobiliteit (16 tot 22 september).

Via Verover de Ruimte willen we mensen stimuleren om #goedopweg te gaan (te voet, te fiets, met het openbaar of gedeeld vervoer) en zo de ruimte te veroveren. Verover de Ruimte maakt duidelijk dat er een gebrek is aan publieke ruimte voor de burger en wil de nadruk leggen op hoe het wél anders kan. We gaan met deze campagne dus resoluut voor een leefbare buurt, dankzij duurzame en gedeelde mobiliteit.

PRAKTISCHE GIDS

Dit jaar richten we ons op jou, de stad of gemeente. Als lokale overheid beheer je de publieke ruimte en heb je alle tools in handen om van het openbaar domein een betere leefomgeving te maken. In deze praktische Verover de Ruimte-gids krijg je tips en inspiratie voor een tijdelijke, kwalitatieve invulling van je openbare ruimte met medewerking van je inwoners. En wie weet krijgt deze invulling zelfs een permanent karakter.

>> Download de praktische gids

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:

Hoe kan Autodelen.net jouw gemeente helpen?