U bent hier

Pixii rolt online leerplatform uit

Bron: 
Pixii
Pixii rolt vanaf deze maand een online leerplatform uit. Er staan nu drie opleidingen online :  ‘Circulair bouwen’, ‘Energiepositief Bouwen: definities & methodes’ en ‘Basisprincipes Bouwfysica’. In de komende twee weken volgt er nog eentje ‘Luchtdicht bouwen’. De lancering van het online leerplatform komt er natuurlijk niet toevallig.
 
Maar de coronacrisis is niet de enige reden waarom Pixii de digitale toer opgaat met zijn opleidingen. Als kennisplatform voor energieneutraal bouwen ziet Pixii het ook als een logische volgende stap: CO2-uitstoot door verplaatsing wordt vermeden en meer mensen kunnen worden bereikt omdat de opleiding gevolgd kan worden, op eigen tempo bovendien, wanneer de Pixii-lesgevers nog in hun bed liggen. De opleidingen zijn voor iedereen toegankelijk. Ook lokale besturen kunnen deze opleidingen aankopen voor hun medewerkers die niet altijd de kans hebben om op locatie een vorming te volgen.
 
Uitrol in stappen
 
Pixii wil van zijn online opleidingen een volwaardig alternatief maken voor de offline tegenhangers en dat zie je: de kwaliteit van de video’s is voldoende hoog en daarnaast bestaat de mogelijkheid vragen te stellen aan de lesgevers via berichten. De digitale opleidingen komen net zoals de offline versies in aanmerking voor de kmo-portefeuille én het behalen van EPB-punten. Pixii rolt het online leerplatform deze en volgende maand uit.
 
Komen uiteindelijk dan alle opleidingen online te staan? Pixii laat weten dat het daarnaar zal streven als er vraag naar blijkt, maar niet alle opleidingen lenen zich even goed tot online leren. Een hands-onopleiding of workshop bijvoorbeeld, waarbij de lesgever mensen leert werken met een bepaald softwarepakket, is minder geschikt om online te laten doorgaan.
 
De prijzen voor de opleidingen zijn dezelfde als die van hun offline tegenhangers. Voor alle duidelijkheid: het vaste opleidingsprogramma op locatie verdwijnt niet.
 
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:

Hoe kan Pixii jouw gemeente helpen?