U bent hier

Renovatiestarter: begeleiding voor wie wil verbouwen

Doelgroep: 
Burger, Lokaal bestuur, Onderneming
Thema: 
Energie
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)
Frederik Fossé
03 235 02 81
Een renovatie-expert bespreekt bij de klant welke delen van het gebouw er gerenoveerd moet worden aan de hand van een renovatiematrix. We gebruiker hiervoor de Renovatiestarter. Deze tool geeft je een duidelijk overzicht van wat kan, waar je op moet letten, en hoe alles met elkaar verbonden is. Na het plaatsbezoek ontvangen de bewoners/gebruikers een globaal masterplan voor hun energetische renovatie en een online naslagwerk. 
 
Deze methodiek komt overgewaaid uit de industriële designwereld en heeft als allergrootste troef dat de bewoners/gebruikers andere én betere keuzes maken voor hun verbouwing. Ze starten doordacht en systematisch aan hun verbouwing, wat hun later kopzorgen, geld en tijd bespaart. 
 
Projectinhoud en -verloop
 
Wilt u als stad of gemeente de Renovatiestarter aan uw inwoners, verenigingen, scholen of gemeentelijke patrimonium aanbieden?
Pixii kan deze methodiek aan uw ambtenaren aanleren of zelf de verbouwers bijstaan met de Renovatiestarter.
 
De gemeente is zelf verantwoordelijk voor
 
  • De gemeente zorgt voor het draagvlak binnen de gemeentelijke diensten. 
  • De gemeente maakt de communicatiestrategie op en voert ze uit.
 
Prijs
 
Typisch budget: 500 à 7500 euro.
 
Het minimum is een plaatsbezoek in een privéwoning en mondeling advies en kan uitgebreid worden naar gedetailleerd verslag met deelstudies.
 
Ondertekende jouw gemeente het Lokaal Energie- en Klimaatpact al? Dan ontvangt jouw gemeente subsidies van de Vlaamse overheid. De kosten verbonden aan deze ondersteuning kunnen als flankerende maatregel ingebracht worden als rapportering. In de jaarrekening koppel je daarvoor de code (ABB-LEKP-2021) aan de uitgave.