U bent hier

Laagdrempelig burgers informeren over duurzaam (ver)bouwen

Doelgroep: 
Burger, Lokaal bestuur
Thema: 
Energie
Els Vanden Berghe
Aanvullend aan wat de energiehuizen en intercommunales aanbieden, biedt Pixii zijn expertise aan in klimaatgericht (ver)bouwen. Burgers hebben recht op informatie en vrije vraagstelling over energie-efficiënt en circulair bouwen, over de zin en onzin van de terugdraaiende teller, over warmtenetten en wat dat betekent voor hen, over de rol van de Benovatiecoach, enzovoorts.
 
De aspecten die aan bod kunnen komen: energie-efficiëntie op gebouwniveau, aansluiting op lokale energie- en warmtenetten, waterbeheer, mobiliteit, groen, wijkrenovaties (incl. burgerparticipatie), asbest, circulair bouwen.
 
Projectinhoud en -verloop
Pixii stelt zijn bouwexpertise ter beschikking van lokale besturen om burgers, verenigingen en bedrijven te informeren. Er kunnen ook vormingen worden gegeven met een variërend niveau van technische kennis. De gemeente kan vragensessies organiseren voor burgers die via digitale kanalen verlopen of live, op locatie, plaatsvinden.
 
De gemeente is zelf verantwoordelijk voor
De lokale besturen bieden deze sessies aan via hun gebruikelijke kanalen. Zij organiseren informatieavonden en wijkdebatten voor inwoners of bieden de sessies aan via verenigingen die hiervoor op de gemeente terugvallen. De gemeente staat in voor de locatie en ondersteunend materiaal zoals een beamer en scherm, drukwerk, et cetera. 
Omwille van de huidige Corona-situatie en de onmogelijkheid om live momenten te organiseren, kunnen bepaalde sessies ook doorgaan via online vergaderkanalen naar keuze.
 
Prijs (exclusief BTW)
Een informatieavond  of vragensessie op locatie, 2u : 350 euro
Een reguliere vorming, 2u : 350 euro
Een op maat gemaakte vorming, 2u : 860 euro
Een vragensessie via mail : uurtarief van 120 euro (per beginnend kwartier)
 
Ondertekende jouw gemeente het Lokaal Energie- en Klimaatpact al? Dan ontvangt jouw gemeente subsidies van de Vlaamse overheid. De kosten verbonden aan deze ondersteuning kunnen als flankerende maatregel ingebracht worden als rapportering. In de jaarrekening koppel je daarvoor de code (ABB-LEKP-2021) aan de uitgave.
 
Contactpersoon en gegevens 
Els Vanden Berghe
 
Foto 99 films via Unsplash