Trajectbegeleiding: garantie op succesvolle duurzame gebouwen

Burger, Lokaal bestuur, Onderneming, School, Vereniging
Circulaire economieEnergie
Frederik Fossé
03 500 89 86

Een OCMW-gebouw, bibliotheek, brandweerkazerne, school, ziekenhuis, theater, sporthal… energetisch bouwen of verbouwen?  Voor ondersteuning bij het uitwerken van duurzame gebouwen en wijken kan een stad, gemeente, OCMW, sociale huisvestingsmaatschappij… in de hoedanigheid van bouwheer, opdrachtgever of opdrachtnemer beroep doen op trajectbegeleiding van Pixii.

Trajectbegeleiding is een uitgekiend proces waarbij Pixii als onafhankelijke, derde partij de juiste ondersteuning biedt op het juiste moment - van projectdefinitie tot nazorg. Zo geniet je als bouwheer de grootste kans op een succesvol eindresultaat, terwijl je als opdrachtnemer de inherente risico’s van een resultaatsverbintenis sterk reduceert.

Pixii kan met haar trajectbegeleiding sterke referenties voorleggen zoals Provincie Antwerpen, de AGION Passiefscholen of de stadsontwikkelingsmaatschappijen AG Vespa en SO Gent, maar ook kleinere lokale overheden zoals Stad Ronse en gemeente Sint-Katelijne-Waver. Pixii begeleidt daarnaast ook studiebureaus in het kader van door overheden uitgeschreven wedstrijden en aannemers of projectontwikkelaars.

Hoe ga je aan de slag?

Op basis van hun jarenlange ervaring met energiezuinig én kwaliteitsvol bouwen ontwikkelde Pixii een trajectbegeleiding die de kans op een succesvol project sterk verhoogt. We  leggen in overleg een duidelijke traject vast. Als bouwheer of opdrachtgever stel je vooraf zelf het gewenste ondersteuningstraject samen uit volgende checkpoints:

• Projectdefinitie
  • Evaluatie wedstrijdvoorstellen
  • Optimalisatie voorontwerp
  • Nazicht uitvoeringsdossier
  • Kwaliteit tijdens de uitvoering
  • Certificatie as-built dossier
  • Nazorg bij ingebruikname

Ook bij wedstrijddossiers kan Pixii input geven voor het bestek en zetelen in de jury. De gemeente is verantwoordelijk voor De gemeente treedt meestal op als bouwheer en opdrachtgever en betrekt Pixii bij voorkeur zo vroeg mogelijk, nog voor de ontwerpfase. Richtprijs Typisch budget: 6.000 à 50.000 euro. Dit is afhankelijk van de opdracht en de taakverdeling.