U bent hier

Een gereedschapsbib in jouw gemeente. Infosessie.

Bron: 
Bond Beter Leefmilieu
© Pexels - Ono Kosuki 2

Wie bib zegt, denkt tegenwoordig niet alleen aan boeken. Steeds meer verschillende deel- en uitleendiensten veroveren Vlaamse steden en gemeenten. Een gereedschapsbib  is zo een nieuwe uitleendienst. Het concept is gelijkaardig aan dat van een boekenbibliotheek: via een betalend abonnement word je lid en kan je kwaliteitsgereedschap uitlenen. 

De gereedschapsbib kan een grote, duurzame én sociale, meerwaarde zijn voor een stad of gemeente. Door kwaliteitsvolle werktuigen aan te bieden die de meeste mensen maar kort nodig hebben tijdens een verbouwing of seizoensgebonden klusjes, wordt een pak materialen bespaard.  Eén heggenschaar of drilboor vervangt misschien wel tien exemplaren van lagere kwaliteit die anders stof liggen te vergaren in een tuinhuis.  Kortom: een gereedschapsbib past helemaal binnen een gemeente met klimaatambities. 

Maar ook de sociale meerwaarde is een troef. Een gereedschapsbib geeft mensen met minder financiële mogelijkheden de kans om (soms via een verlaagd tarief) toch toegang te krijgen tot werktuigen, waardoor ze zelfstandiger en zelfredzamer worden.

Digitaal infomoment

Wil jij in je stad of gemeente ook de positieve impact van een gereedschapsbib ervaren? Op 26 oktober om 15u organiseren Repair&Share en Bond Beter Leefmilieu een digitaal infomoment voor gemeentes waar je alles te weten komt over het opstarten van een gereedschapsbib. Het infomoment duurt ongeveer 1 uur, er is voldoende ruimte voor vragen. Schrijf je hier in voor 20 oktober! 

Contacteer Repair&Share (https://repairshare.be). Bij hen vind je alle expertise die je zoekt om van een gereedschapsbib een succes te maken.

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:

Hoe kan Bond Beter Leefmilieu jouw gemeente helpen?