U bent hier

Energiefitsessies: tips voor snelle energiebesparing voor inwoners

Doelgroep: 
Burger
Thema: 
Energie
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)

Een lokaal bestuur of organisatie kan een gratis infosessie aanvragen. De sessie wordt op locatie gegeven voor inwoners of de doelgroep van de aanvrager.

Bond Beter Leefmilieu heeft samen met Fluvius een sessie/presentatie voorbereid over energie besparen. Het gaat om een laagdrempelige, interactieve sessie waarbij inwoners van een gemeente  (bij)leren over energie besparen. In anderhalf uur geeft een energiespecialist praktische info en tips over het energieverbruik van huishoudtoestellen, verwarming, verlichting en de digitale meter. In samenspraak met de aanvrager kan er regionale info rond energiebegeleiding gegeven worden, zoals het aanbod van woonloketten, energiehuizen en energiecoaches.
 
Vorm? De presentatie betreft een aantrekkelijke avondsessie van +/- 1.5 uur waarbij burgers de doelgroep zijn.     
 
Voor wie? Deze laagdrempelige sessie is gratis en staat open voor iedereen die graag geld en energie bespaart met weinig moeite. Een basiskennis over energie is niet vereist: we starten aan de basis.
 
 
Projectinhoud en -verloop
 
Het doel van de presentatie is het informeren, het inspireren en mensen (hopelijk) laten nadenken over hun eigen energie verbruik. We willen hiermee vooral aantonen waar het voordeel zit voor de burger zelf: niet enkel maatschappelijk, maar ook duidelijk inspelen op het individu. Dit door middel van financiële besparingen, slimme tips etc. in de kijker te zetten. We reiken burgers praktische tips en leidraden aan om stappen te ondernemen. 
 
  • Gemeenten vragen een infosessie aan via Fluvius,
  • BBL wijst de juiste presentator toe en bevestigt de infosessie,
  • BBL neemt de praktische organisatie (inschrijvingen, instructies en naverwerking) van de sessie op zich. 
 
De gemeente of organisatie is zelf verantwoordelijk voor
 
  • De aankondiging van de energiefitsessie bij jouw inwoners. Bijvoorbeeld in het gemeenteblad, via sociale media, plaatselijke verenigingen en evenementen.
  • Uiteraard ondersteunen we jou met templates, tekst- en beeldmateriaal.
Een minimum aantal deelnemers per sessie is vereist.
 
Prijs
 
Gratis
 
Contactpersoon
 
 
aan te aan te vragen via het aanvraagformulier van Fluvius