Zoeken

Nieuws

Zwemmen in open water: hoe maak je er werk van?

Dankzij de gewijzigde VLAREM-wetgeving kunnen lokale besturen nu werk maken van ‘vrije zwemzones’. Maar hoe doe je dat op een duurzame en gedragen manier? De inspiratiegids van Waterland biedt vier (...)
Meer lezen
Actie

Op naar meer openzwemwater!

  • Samen met burgers en het bestuur naar meer zwemplekken
  • De waterkwaliteit onderzoeken en monitoren
  • Wetenschappelijke onderbouw voor een verfrissende beleidskeuze
Meer lezen
Actie

Workshop: Horeca zonder voedselverspilling

  • Van buffet tot bord: minder verspilling, meer beleving
  • Duurzaam hotelpersoneel, tevreden gasten én planeet
  • Praktische training die horeca transformeert tot voortrekkers
Meer lezen
Actie

Workshop tegen voedselverspilling - maak een einde aan voedselverspilling thuis

  • Van koelkast tot kookpot: tips en tricks tegen verspilling
  • Interactieve workshop die informeert, activeert en amuseert
  • Samen tegen voedselverspilling, met impact tot in de huiskamer
Meer lezen
Nieuws

Zijn de grootkeukens in jouw gemeente ook grote voedselverspillers?

“Voedselverspilling, waar staat jouw keuken?” Dat was de vraag die FoodWIN aan grootkeukens stelde. een belangrijke vraag, want Vlaanderen telt ruim 6000 grootkeukens en die houden grote delen van (...)
Meer lezen
Nieuws

Onze natuurgebieden smeken om minder stikstof

In verschillende natuurgebieden over gans Vlaanderen plaatst Natuurpunt grote borden met de boodschap: laat de natuur niet stikken. Met deze borden wil de natuurorganisatie de aandacht vestigen op de (...)
Meer lezen
Actie

Groene ruimte: ecologisch ontwerp, beplanting en beheer

  • Van analyse tot ontwerp: groene ruimte krijgt een natuurinjectie
  • Slim groenbeheer bespaart werk én vergroot de biodiversiteit
  • Speelnatuur en zorggroen maken buitenruimtes écht betekenisvol
Meer lezen
Actie

Groenblauwe netwerken: klimaatbuffers

  • Bouwen aan strategische klimaatbuffers met tastbare impact
  • Van plan naar terrein: een concrete uitkomst
  • Met lokale expertise op maat van de context
Meer lezen
Actie

Reductie van voedselverlies in grootkeukens, scholen en zorginstellingen

  • In kaart brengen van knelpunten, oorzaken en oplossingen
  • Opmaak van een gedetailleerd actieplan
  • Impactmeting na de implementatie van de oplossingen
Meer lezen