Hotels hebben het potentieel om een gemeente in de schijnwerpers te zetten. Door te investeren in duurzame praktijken en voedselverspilling, kunnen hotels niet alleen een onvergetelijke ervaring bieden aan talloze toeristen vanuit de hele wereld, maar duurzame waarden weerspiegelen en inspireren. Laten we samenwerken om van Vlaamse hotels prachtige toonbeelden van duurzaamheid te maken en een blijvende indruk achter te laten op elke gast die uw gemeente bezoekt.
Deze interactieve en modulaire training stelt hotelpersoneel in staat om voedselverspilling met volle kracht aan te pakken. In deze masterclass kies je zelf welke aspecten van voedselverspilling in hotels wordt aangepakt. Van efficiënt buffetbeheer, tot portiegroottes of gasten nudgen om minder te verspillen, je bepaalt zelf waar de hotels uit jouw gemeente impact maken. Na de training heb de deelnemers direct bruikbare tools en kennis waarmee ze aan de slag kunnen
Niet mogelijk online
Beschikbaar in Nederlands, Engels en Frans
Max. 15 deelnemers
Kies uit 6 verschillende modules
Duurzame Inkoopstrategieën:
Duik in duurzame inkoopstrategieën en ontdek hoe je de impact van voedselverspilling al bij de bron kunt verminderen.
Slim buffetbeheer:
Leer de kunst van slim buffetbeheer en zorg voor een duurzaam, aantrekkelijk en verspillingsvrij buffet. Naar buffet lopen.
Portiegrootte meesterschap:
Ontdek hoe je meester wordt in het optimaliseren van porties om duurzame praktijken te integreren en verspilling te minimaliseren.
Verspillingsvrije gasten (eetgewoontes aanmoedigen):
Leer hoe je jouw gasten betrekt bij duurzaamheid en hen motiveert om bewuste keuzes te maken en voedselverspilling te verminderen tijdens hun verblijf.
Meten is weten:
leer hoe je voedselverspilling in jouw hotel kan meten
Van verspilling naar waardering:
Ontdek creatieve manieren om voedselverspilling om te zetten in kansen voor hergebruik, compostering en meer.
- Werving van hotelpersoneel
- Locatie en catering voor de workshop
- Koppeling met andere stadsdiensten waar nodig (vb. Dienst toerisme)
- Externe communicatie over het traject en het belang van het vermijden van voedselverspilling
Duur van een workshop: 3u30 tot 5u (afhankelijk van hoeveelheid modules)
650 euro per module.
Alle prijzen zijn excl. btw
Offerte aanvragen
