U bent hier

Groene ruimte: ecologisch ontwerp, beplanting en beheer

Doelgroep: 
Lokaal bestuur, Onderneming
Thema: 
Natuur en bos
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)
Wouter Leyssens
32 (0)492-344 018
Droom jij ook van een groene levende ruimte om je heen? Natuurpunt helpt  je om dit op een ecologische manier te realiseren: van advies tot ontwerp-, inrichtings-, beplantings- en beheerplan. 
Een ecologische groene ruimte draagt bij aan meer natuur, aan het herstel van het landschap en aan het verhogen van biodiversiteit. Tijdens het ontwerpproces houden wij rekening met je wensen en behoeften. De natuur is onze inspiratiebron en natuurlijke processen worden gebruikt in uw voordeel. Door in te spelen op natuurlijke processen stappen we bewust af van conventionele tuinaanleg en beheer. 
 

Onze aanpak is integraal (people-planet-profit). Na een relevante analyse brengen we alle opportuniteiten in kaart die de biodiversiteit kunnen verhogen. We streven hierbij naar de ontwikkeling van natuurlijke streekeigen habitats adhv een aangepast beheer. Fasering in beheer brengt immers structuurrijkdom en kansen voor fauna en flora.

Meer info over onze aanpak en projecten vind je hier.

  • Bedrijventerreinen. Tover je bedrijventerrein om in een gezonde werkplek
  • Zorgnatuur Breng de natuur dichtbij. Laat een plan tekenen voor je ziekenhuis of woonzorgcentrum
  • Speelnatuur Richt je speelplek natuurlijk in en prikkel fantasie en creativiteit
  • Beheerplannen Bespaar op je groenonderhoud. Schakel over naar een arbeidsextensief groenbeheer
  • Stadsnatuur en publieke ruimte Breng meer natuur in je eigen leefomgeving
 
Wij maken steeds een offerte op maat.
 
Ondertekende jouw gemeente het Lokaal Energie- en Klimaatpact al? Dan ontvangt jouw gemeente subsidies van de Vlaamse overheid. De kosten verbonden aan deze ondersteuning kunnen ingebracht worden als rapportering. In de jaarrekening koppel je daarvoor de code (ABB-LEKP-201) aan de uitgave.
 

Contact

Wouter Leyssens,
landschapsarchitect
Ecologische Groene Ruimte
Getuigenissen van klanten: 

Jef De Smet van IKEA:

‘IKEA kiest voor een partnership met NLZ* voor het opstellen van onderhoud- en beheerplannen voor het groen rondom onze sites. Wij kozen voor NLZ omdat wij onder de indruk waren van de ervaring en expertise die NLZ aan de dag legde bij hun bedrijfsvoorstelling. Dit partnership sluit bovendien aan bij onze visie van People Planet Profit. Ons doel is dat de omgeving rondom onze winkels ruimte moet bieden voor lokale fauna en flora, en tevens een rustpunt biedt voor onze medewerkers en klanten.’

- Deskundigheid
- Langetermijnsvisie
- Oog voor detail

IKEA Indirect Material & Services
Purchaser Facility Management

NLZ= Natuur-& LandschapsZorg vzw. Dit is het maatwerkbedrijf van Natuurpunt.