Zoeken

Actie

Smullen van een voedselbos

  • Samen met de buurt een eetbaar landschap realiseren
  • Deskundige A-Z begeleiding bij elk groeiseizoen
  • Een hotspot voor biodiversiteit, ontmoeting en lokaal voedsel
Meer lezen
Actie

Plantaardige voeding gangbaar maken

  • Lekker en gezond plantaardig koken toegankelijk maken
  • Praktische workshops die inspireren en activeren
  • Concrete ondersteuning voor gemeentelijk beleid duurzame voeding
Meer lezen
Actie

Workshop: Horeca zonder voedselverspilling

  • Van buffet tot bord: minder verspilling, meer beleving
  • Duurzaam hotelpersoneel, tevreden gasten én planeet
  • Praktische training die horeca transformeert tot voortrekkers
Meer lezen
Actie

Workshop tegen voedselverspilling - maak een einde aan voedselverspilling thuis

  • Van koelkast tot kookpot: tips en tricks tegen verspilling
  • Interactieve workshop die informeert, activeert en amuseert
  • Samen tegen voedselverspilling, met impact tot in de huiskamer
Meer lezen
Actie

Fruit voor je gemeente? Start een buurtboomgaard

  • Groene ontmoetingsplek waar buurtbewoners samen fruit telen
  • A-Z begeleiding van bodemonderzoek tot praktische workshops
  • Draagt bij aan een zorgzame en warme buurt
Meer lezen
Actie

Samen voor pesticidevrije tuinen

  • Pesticidevrij tuinieren: van bewustmaking tot concrete actie
  • Praktische ondersteuning voor tuinaannemers en inwoners
  • Groene, gezonde tuinen voor een duurzame gemeente
Meer lezen
Actie

Reductie van voedselverlies in grootkeukens, scholen en zorginstellingen

  • In kaart brengen van knelpunten, oorzaken en oplossingen
  • Opmaak van een gedetailleerd actieplan
  • Impactmeting na de implementatie van de oplossingen
Meer lezen
Actie

Samentuinen: lekker en sociaal

  • Veel meer op dan een lekkere oogst
  • A-Z begeleiding van bodemonderzoek tot praktische workshops
  • Draagt bij aan een zorgzame en warme buurt
Meer lezen
Actie

Een samenkeuken: gezellig en gezond

  • Overschotten omtoveren tot heerlijke gedeelde maaltijd
  • Praktisch leren improviseren met seizoensgroenten en lokale oogst
  • Van eerste kookbeurt tot zelfstandige buurtkeuken
Meer lezen