U bent hier

Met nieuwe deelauto’s zet Mechelen in op aanwezigheid in wijken en dorpen

Bron: 
GVA 11 oktober 2018
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.
MECHELEN - Cambio krijgt er nog twee deelauto’s bij in Mechelen. De nieuwe standplaatsen bevinden zich in Battel en Muizen. Daarmee komt het totale aantal wagens op veertig, goed voor 21 standplaatsen.
 
Met de overeenkomst zet de stad de jongste tijd vooral in op de aanwezigheid in wijken en dorpen, waarbij de stad de plek in de opstartfase mee financiert. In Battel krijgt de wagen een plekje aan de Sint-Jozefkerk en in Muizen op de Magdalenasteenweg, net voor de splitsing met de Stationsberg.
 
 
 
 
 
“Het promoten van autodelen is belangrijk om het aantal wagens en het aantal kilometers naar beneden te krijgen. Bovendien is het een goede dienstverlening naar inwoners die geen auto hebben, maar er af en toe eentje nodig hebben”, zegt Marina De Bie (Groen), schepen van Mobiliteit.


Om te reageren op artikels dien je eerst te registreren of in te loggen.