Toon filters
Kalender
De rol van burgercoöperaties in lokale warmteprojecten
Dinsdag 27 mei 2025 van 14u tot 15u30
Online
Tijdens dit webinar zoomen ECoOB, REScoop.Vlaanderen en VVSG Netwerk Klimaat in op de kracht van burgercollectieven als partner in de ontwikkeling van duurzame warmteoplossingen.
Goed voorbeeld
Burgerenergie in een kleine gemeente: Bocholt laat zien hoe
Inwoners die betrokken zijn bij projecten rond hernieuwbare energie: het klinkt fantastisch, maar hoe begin je daaraan? De gemeente Bocholt laat zien hoe. Zij sloten zich aan bij energiecoöperatie (...)
Nieuws
Zo wordt jouw gemeente plant-aardig onweerstaanbaar
In Antwerpen en Gent kan je vandaag in twee ziekenhuizen plantaardige voeding krijgen die zó lekker is dat er nauwelijks nog iets van in de vuilnisbak verdwijnt. Hun menu is nu niet alleen gezonder (...)
Actie
Naar een lekker, gezond en gevarieerd voedingsaanbod met oog voor meer plantaardig
- Toepasbare en plantaardige verbeteradviezen voor keukenteams
- Keukenteams leren smakelijke en voedzame recepten
- De gezondheids- en CO₂-winst, promotie en draagvlak worden concreet
Actie
Workshop: Horeca zonder voedselverspilling
- Van buffet tot bord: minder verspilling, meer beleving
- Duurzaam hotelpersoneel, tevreden gasten én planeet
- Praktische training die horeca transformeert tot voortrekkers
Actie
Realiseer de warmtetransitie samen met een ervaren energiecoöperatie
- Samen de warmtetransitie concreet maken
- Van plan tot actie
- Energiedemocratie in de praktijk brengen
Actie
Workshop tegen voedselverspilling - maak een einde aan voedselverspilling thuis
- Van koelkast tot kookpot: tips en tricks tegen verspilling
- Interactieve workshop die informeert, activeert en amuseert
- Samen tegen voedselverspilling, met impact tot in de huiskamer
Nieuws
Zijn de grootkeukens in jouw gemeente ook grote voedselverspillers?
“Voedselverspilling, waar staat jouw keuken?” Dat was de vraag die FoodWIN aan grootkeukens stelde. een belangrijke vraag, want Vlaanderen telt ruim 6000 grootkeukens en die houden grote delen van (...)
Actie
Reductie van voedselverlies in grootkeukens, scholen en zorginstellingen
- In kaart brengen van knelpunten, oorzaken en oplossingen
- Opmaak van een gedetailleerd actieplan
- Impactmeting na de implementatie van de oplossingen