Toon filters
Kalender
Vlaams Kampioenschap Tegelwippen
21 maart tot 31 oktober 2025
Heel Vlaanderen en Nederland
Van 21 maart tot en met 31 oktober 2025 is iedereen weer in de ban van het Vlaamse Kampioenschap Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door verharding uit te breken en er bloemen, struiken of bomen in de (...)
Goed voorbeeld
Ontharden in actie: een blik achter de schermen van Breekijzer en stad Kortrijk
Samen met Breekijzer en Trage Wegen ging de stad Kortrijk de uitdaging aan om buitensporig verharde gemeentewegen in kaart te brengen om te ontharden. Vlaanderen heeft namelijk het dichtste netwerk (...)
Nieuws
Zo wordt jouw gemeente plant-aardig onweerstaanbaar
In Antwerpen en Gent kan je vandaag in twee ziekenhuizen plantaardige voeding krijgen die zó lekker is dat er nauwelijks nog iets van in de vuilnisbak verdwijnt. Hun menu is nu niet alleen gezonder (...)
Actie
Naar een lekker, gezond en gevarieerd voedingsaanbod met oog voor meer plantaardig
- Toepasbare en plantaardige verbeteradviezen voor keukenteams
- Keukenteams leren smakelijke en voedzame recepten
- De gezondheids- en CO₂-winst, promotie en draagvlak worden concreet
Actie
Workshop: Horeca zonder voedselverspilling
- Van buffet tot bord: minder verspilling, meer beleving
- Duurzaam hotelpersoneel, tevreden gasten én planeet
- Praktische training die horeca transformeert tot voortrekkers
Actie
Ontharden van oververharde gemeentewegen: hoe start je hiermee?
- Ontdek het onthardingspotentieel van jouw gemeente
- Persoonlijke begeleiding van de kaart op de fiets
- Voor meer natuur, minder kosten, betere leefkwaliteit
Actie
Workshop tegen voedselverspilling - maak een einde aan voedselverspilling thuis
- Van koelkast tot kookpot: tips en tricks tegen verspilling
- Interactieve workshop die informeert, activeert en amuseert
- Samen tegen voedselverspilling, met impact tot in de huiskamer
Nieuws
Zijn de grootkeukens in jouw gemeente ook grote voedselverspillers?
“Voedselverspilling, waar staat jouw keuken?” Dat was de vraag die FoodWIN aan grootkeukens stelde. een belangrijke vraag, want Vlaanderen telt ruim 6000 grootkeukens en die houden grote delen van (...)
Actie
Reductie van voedselverlies in grootkeukens, scholen en zorginstellingen
- In kaart brengen van knelpunten, oorzaken en oplossingen
- Opmaak van een gedetailleerd actieplan
- Impactmeting na de implementatie van de oplossingen