U bent hier

Werkgevers Antwerpen denken mee na over slimme mobiliteit

Bron: 
De Standaard 4 mei 2017
Originele titel: 
Werkgevers denken na over slimme mobiliteit
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.

ANTWERPEN
Tijdens eens ‘CEO-bijeenkomst’ in het kader van Slim Naar Antwerpen zijn gisteren enkele tientallen Antwerpse werkgevers samengekomen om ervaringen en tips uit te wisselen rond slimme mobiliteit in de ruime Antwerpse regio.

Het Antwerpse stadsbestuur wil mensen overtuigen om aan 'spitsmijden' te doen door voor alternatieve vervoersmiddelen te kiezen, te carpoolen of verplaatsingen te vermijden door bijvoorbeeld aan thuiswerk te doen. ‘Het is de taak van de overheid om die alternatieven te voorzien, maar ook om mensen ervan bewust te maken en ze ertoe te verleiden’, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). ‘We zouden twintig- tot dertigduizend wagens uit de spits moeten halen. Dan kom je al snel bij grote werkgevers terecht om grote groepen mensen tegelijkertijd aan te spreken.’
Negentien werkgevers die in totaal goed zijn voor 22.500 werknemers, tekenden gisteren een samenwerkingsakkoord om verder mee te werken aan Slim Naar Antwerpen. (belga)

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: