U bent hier

Taxi's moeten elektrisch rijden tegen 2020

Bron: 
BVL 16 juli 2018
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.
Tegen 2020 moet een op tien taxi's in Hasselt elektrisch rijden. Via het project 'Clean power for taxi's' werken de stad Hasselt, de taxi federatie, Bond Beter Leefmilieu en de Vlaamse Overheid samen aan een duurzamer vervoer per taxi. Concreet gaat het in Hasselt om een viertal taxi's die over twee jaar elektrisch moeten rijden. Ook in andere Vlaamse steden zet Vlaanderen gelijkaardige bewustmakingscampagnes op. 
 
“Wij stappen daar helemaal in mee”, zegt bevoegd schepen Tom Vandeput (CD&V). “Zo zullen we in de periode tot 2020 iemand vrijmaken die de taxibedrijven via overlegmomenten kan bijstaan. We maken ook een inventaris op van de huidige situatie en bekijken vervolgens hoe we kunnen bijsturen. Op die manier willen we tot een plan van aanpak komen dat de vergroening van de sector moet begeleiden en organiseren. We zullen ook regelmatig met Vlaanderen overleggen.” De Bond Beter Leefmilieu stapt ook mee in het project. “We staan de steden bij in de uitwerking van een zero emissie-taxibeleid,” klinkt het. “Daarvoor gaan we samenzitten met de taxisector en hen begeleiden bij de overstap aar e-taxi's. Er komen studiebezoeken en een jaarlijkse  conferentie rond e-taxi's in Vlaanderen.” De stad Hasselt engageert zich tot eind 2019 in dit project, goed voor een investering van 15.730 euro. (dj)


Om te reageren op artikels dien je eerst te registreren of in te loggen.