U bent hier

Scooty biedt elektrische deelscooters aan in ‘ t stad

Bron: 
De Standaard 16 mei 2017
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.

Dit is de deelscooter in Brussel, maar Antwerpen zou een eigen type krijgen. rr

Als alles volgens plan verloopt, kunnen Antwerpenaars en bezoekers zich vanaf eind juni met elektrische deelscooters verplaatsen in de stad. Er wordt begonnen met 25 tot 50 brommertjes. Het bedrijf Scooty lanceerde het concept een jaar geleden in Brussel. Het was meteen een succes. Scooty heeft zo’n 600 klanten in de hoofdstad. ‘We kregen steeds vaker de vraag om uit te breiden naar Antwerpen’, zegt Bram Vandeperre van Scooty. ‘Dit is de stad van de millennials. Die staan open voor een project van deelscooters. Ook schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) staat positief tegenover onze komst.’ Het gebied waar van start wordt gegaan, is het Antwerpse Zuid en de omgeving van het Centraal Station.

App op smartphone

Het systeem is eenvoudig. Klanten hoeven alleen de applicatie van Scooty op hun smartphone te zetten. Daarop zien ze waar er in hun buurt een deelscooter beschikbaar is. Het is ook mogelijk om een scooter te reserveren. Het ontgrendelen en starten gebeurt via een code.
De klant kan de brommer achterlaten op de plek van bestemming. De scooter rijdt 45 km per uur en is uitgerust met een helm. ‘Een minuut rijden met onze scooter kost 0,25 euro’, zegt Vanderperre. ‘Uit onze ervaringen in Brussel weten we dat de gemiddelde rit ongeveer 16 minuten en 2 seconden duurt. Dat is ongeveer 3 euro. We zijn overtuigd dat de deelscooters een alternatief vormen voor de wagen als we er voldoende aanbieden’, zegt Vandeperre. (svw)

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:


Om te reageren op artikels dien je eerst te registreren of in te loggen.