U bent hier

Oostkamp organiseert workshops tegen voedselverspilling

Bron: 
HLN 20 april 2020
Originele titel: 
Gemeente organiseert workshops tegen voedselverspilling
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.
De gemeente Oostkamp organiseert na de zomer twee workshops om na te denken hoe voedselverspilling kan worden tegengegaan. Verschillende betrokkenen uit de voedingsindustrie, de scholen en woonzorgcentra, bedrijven en het Kruimelcafé kunnen zich inschrijven. 
De bedoeling van de twee workshops is om kennis, ervaring en werkmethodes uit te wisselen over de strijd tegen voedselverspillingen, maar ook om netwerken uit te breiden. Onderzoek wees uit dat in zorginstellingen en scholen ongeveer 30 procent van de totale productie verloren gaat. Een Vlaams gezin gooit dan weer jaarlijks gemiddeld voor 369 euro aan voedsel weg. De gemeente wil nadenken over oplossingen om de voedselverspilling aan te pakken. Onder meer het AZ Sint- Jan in Brugge verminderde haar voedselverspilling al met 23 procent, goed voor een besparing van meer dan 60.000 euro per jaar. 
 
Actief aan de slag 
 
De eerste workshop in Oostkamp gaat door op maandag 28 september om 19 uur in OostCampus. Deelnemers krijgen broodjes en drank voorgeschoteld, ze krijgen een overzicht van diverse goede voorbeelden en initiatieven en gaan actief aan de slag met twee concrete acties die verder kunnen worden uitgewerkt. Inschrijven voor de workshops kan per mail op het adres economie@oostkamp.be of telefonisch op het nummer 050/81.98.61. 
 
(SDVO) 
 

De gemeente Oostkamp maakt met begeleiding van FoodWIN en ondersteund door de Provincie West-Vlaanderen een strategie op om voedselverlies tegen te gaan.

Wil jij in jouw gemeente ook werken aan voedselverspilling? Contacteer FoodWIN. Een strategie opmaken tegen voedselverlies kan perfect in deze tijden


 


 

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:

Hoe kan FoodWIN jouw gemeente helpen?