U bent hier

Het 1ste Wonderwoudje #VANRSL in de Sint-Elisabethwijk

Bron: 
Stad Roeselare
Een belangrijk deel van onze jongeren is in toenemende mate vervreemd van de natuur. Een trend die we absoluut moet proberen te keren. Buiten zijn en buiten spelen in de natuur en het groen is heel erg goed voor iedereen, en voor jongeren in het bijzonder. Daarom slaan Stad Roeselare en BOS+ de handen in elkaar voor de realisatie van het eerste Wonderwoudje #VANRSL. De Sint-Elisabethwijk in de omgeving van Open School krijgt hier de primeur!
 
De groenzone tussen de Ange Angillisstraat en de Koning Leopold I-Laan heeft een totale oppervlakte van 3750 m2. Van die totale oppervlakte wordt maximum 1000 m2 ter beschikking gesteld voor het project. In de omliggende buurt wonen heel wat kinderen die ook willen genieten van een uitdagende en groene speelruimte. Het Wonderwoudje kan hierop een antwoord bieden.
 
Een Wonderwoudje is véél meer dan een postzegelbosje en de mogelijkheden zijn legio. De buurt kan kiezen voor klimbomen, sneukelhagen of fruitbomen, een wilgenhut, reliëf of water, een buitenleslokaal ... of een fijne mix van al dat leuks. De bestaande sport-, spel- en ontmoetingsplaatsen blijven behouden en worden mee opgenomen in het project.
 
Tijdens een participatiemoment wordt samen met de buurt bekeken hoe er een aantrekkelijke natuurzone gecreëerd kan worden die toegankelijk en speelvriendelijk is. Ook voor de realisatie zelf wordt beroep gedaan op de buurt en bepalen zij mee over oppervlaktes en mogelijke invullingen. Dankzij deze participatie krijgt het Wonderwoudje ook een sociale invulling, want het brengt mensen uit de omgeving samen. 
 
RSL Boomt
 
Op 7 oktober 2020 lanceerde de Stad het actieplan 'RSL Boomt'. Een dynamische plan waarin heel wat acties en projecten staan opgelijst die bijdragen aan een groener Roeselare. Waar mogelijk wordt er ook van de Roeselarenaars betrokkenheid gevraagd. Zo bomen we allen samen mee voor een zacht en groen RSL!  
 
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:
  • Toegevoegd: 29/01/2019
    Jouw partner: BOS+
    Aanbod voor: Lokaal bestuur

    Met Wonderwoudjes ondersteunt BOS+ gemeenten om toegankelijke, speelvriendelijke en biodiverse groenvoorzieningen aan te leggen. Samen ga je op zoek naar een geschikte locatie en werk je de plannen uit. Bij de realisatie zorgt BOS+ voor de participatie van lokale burgers, jeugdverenigingen, scholen, bedrijven en overheden.