U bent hier

Deinzenaars krijgen mobiliteitskrediet met Smart City app

Bron: 
Deinze
Sinds 1 mei 2017 kunnen Deinzenaars in andere steden niet meer kosteloos de Blue-bike gebruiken. Blue-mobility, het bedrijf achter de Blue-bikes is immers steeds het lokaal tarief gaan toepassen voor elke Blue-bike verplaatsing. Nu heeft Stad Deinze samen met Blue-mobility een oplossing gevonden via de Smart City Deinze app van het bedrijf Olympus Mobility om duurzame verplaatsingen van Deinzenaars toch blijvend te belonen.
 
De meer dan 1.000 Deinzenaars die Blue-bike lid zijn en in een andere stad een Blue-bike gebruiken, zien hun ritten vanaf nu terugbetaald in de vorm van een mobiliteitskrediet. Dit mobiliteitskrediet kan men vervolgens besteden aan trein-, tram-, metro- of busritten, parkeren aan de treinstations en Blue-bike- en Velo-dagpassen. Dit alles via de handige Smart City Deinze app met ingebouwde intermodale routeplanner.
 
Voorbeeld: Gilles van Deinze gebruikt twee maal een Blue-bike in Gent en betaalt daarvoor 6,30 euro. De volgende maand beschikt Gilles over een mobiliteitskrediet van 6,30 euro in de Smart City Deinze app en koopt met die app een treinticket Deinze-Gent.
 
Eénmaal inschrijven en daarna verder genieten van duurzame mobiliteit
Blue-bike leden die wonen in Deinze dienen zich éénmalig in te schrijven via de website van Stad Deinze en geven daarmee toestemming om hun factuurgegevens van Blue-bike te delen. Ze krijgen er na verificatie door Stad Deinze hun login en pincode voor de Smart City Deinze app via mail en sms.
 
Vervolgens wordt de Blue-bike factuur van de voorafgaande maand telkens automatisch opgeladen als opnieuw te besteden mobiliteitskrediet binnen de app.
 
Blue-bike leden die zich inschrijven vóór 5 januari 2018 zien zelfs hun Blue-bike facturen sinds mei 2017 terug opgeladen.
 
Het inschrijvingsformulier vind je op www.deinze.be/mobiliteitsapp.
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: