U bent hier

Deelsysteem elektrische fietsen wil uitbreiden

Bron: 
De Standaard 21 juni 2018
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.

Met de elektrische ondersteuning vormt het heuvelachtige terrein van Brussel geen probleem.

Billy Bike, het eerste Brusselse deelsysteem voor elektrische fietsen, wil uitbreiden en gaat daarvoor op zoek naar 120.000 euro via crowdfunding. Het deelfietsensysteem blijkt een succes, want sinds de testfase startte in september 2017, werden al 15.000 ritten afgelegd.
 
Anders dan de Villo stadsfietsen, beschikken de Billy Bike fietsen over een elektrische motor waardoor de heuvelachtige Brusselse wegen sneller en makkelijker kunnen worden beklommen. De initiatiefnemers geloven ook dat de overstap naar elektrische fietsen de externe effecten van autogebruik, zoals luchtvervuiling, kan verminderen. Het 150-tal fietsen dat Billy Bike nu ter beschikking stelt van zijn 500 gebruikers, is nu enkel te gebruiken in Elsene, Etterbeek en een deel van het stadscentrum.(belga)
 
 
 
 
Ook Mobit het free floating systeem voor de gewone fiets breidt deze maand uit naar Antwerpen en Aalst.
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:


Om te reageren op artikels dien je eerst te registreren of in te loggen.