U bent hier

Bos+ plant 2.000 bomen in Oostende

Bron: 
KW 27 november 2021
Foto EF

Tientallen vrijwilligers hebben Bos + geholpen om op een terrein aan de Karperstraat in Oostende bomen te planten. Voor veel deelnemers had de actie een emotionele waarde want ze plantten bomen voor mensen die hun ontvallen waren.

“Wij helpen lokale besturen om stukken grond aan te planten en dat doen we met de hulp van organisaties, bedrijven en veel individuele mensen die elk om een eigen reden een boom willen planten maar daar afzonderlijk niet toe komen”, zegt Pascal Huybrechs van Bos +.

Dégage, een organisatie die aan auto- en fietsdelen doet en in Vlaanderen 350 deelwagens heeft, was aanwezig. Voorzitter John Wante : “Enkele jaren gelden zijn we ook in Oostende gestart. We planten vandaag 900 bomen of 1 boom voor elke auto die we uit het verkeer hielden door 90 nieuwe deelnemende wagens vorig jaar.”
 
Voor overleden familieleden
 
Ook Ismail El Onaamari was present : “Ik ben moslim en geloof dat ik goed kan doen voor overledenen door bomen aan te planten. Voor 25 overleden familieleden, waaronder mijn neef Azzedin, zal ik een boom planten.”
 
Zijn werkgever PA Solutions verdubbelt dat aantal en dat van andere werknemers. “Daardoor kunnen we 600 bomen aanplanten”, zegt teamleider Alain De Wilde. Eric
 
Feys keerde dan weer terug naar zijn Oostende om 6 bomen aan te planten voor mensen die hem dierbaar zijn en waren, zoals zijn overleden zus Kathy. In het stadsrandbos werden door Bos + zo 2.000 bomen aangeplant. Even verderop in de Karperstraat werden door de stad ook 1.200 bomen geplant: voor elke pasgeborene in 2019 en 2020, waaronder ook enkele sterrenkindjes.
 
(EF)
 
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:

Hoe kan BOS+ jouw gemeente helpen?