U bent hier

Almaar meer fietsers op fietssnelwegen Leuven-Brussel en Halle-Brussel

Bron: 
De Standaard 17 januari 2018
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.
Foto rdb

Uit de registraties door de vaste telinstallaties langs de fietssnelwegen Leuven-Brussel (F3) en Halle-Brussel (F20) blijkt dat het aantal fietsbewegingen langs beide snelwegen de afgelopen jaren sterk gestegen is. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) op een schriftelijke vraag van Vlaams parlementslid Michel Doomst (CD&V).

Tussen Herent en Leuven werden langs de fietssnelweg F3 in 2017 in totaal 226.543 fietsbewegingen gemeten, een stijging met 30,9 procent in vergelijking met 2013.

Ook in Erps-Kwerps is er sprake van een aanzienlijke toename van veertig procent, terwijl er in Nossegem een lichte daling (-2,4 procent) gemeten werd.

Langs de F20 ter hoogte van de sluis van Ruisbroek werden in de periode september-november 2017 58.700 fietsbewegingen gemeten.

Dat is een stijging met 15,6 procent in vergelijking met het aantal geregistreerde bewegingen in 2016. (belga)

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:


Om te reageren op artikels dien je eerst te registreren of in te loggen.