U bent hier

Vrijwilligers helpen de helden van de Coronacrisis door Iokale en duurzame voeding gratis aan huis te Ieveren.

Bron: 
Voedselteams vzw - Partago cvba

Hulpverleners en zorgverstrekkers die hun voedingswaren via de webshop van Voedselteams bestellen, krijgen hun bestelling vanaf volgende week gratis thuis beleverd. En dit door vrijwilligers die met elektrische deelauto’s van Partago aan huis leveren. Met dit project, toepasselijk 'Zorg voor helden’ gedoopt, hoopt Voedselteams en Partago een welkome steun te bieden aan de helden van de Coronacrisis.

Voedselteams wil de helden van nu ondersteunen met gezonde en lokale voeding

Voedselteams slaat voor dit project de handen in elkaar met Partago. Ze starten met een test in Gent. Eva Sonck, medewerker bij Voedselteams licnt toe "In deze Coronacrisis zochten we met Voedselteams hoe we hulpverleners en zorgverstrekkers echt kunnen helpen. Want onze samenleving steunt vandaag en de komende periode heel sterk op deze mensen." Daarom kunnen hulpverleners en zorgverstrekkers tijdens de Coronacrisis lokale en gezonde voeding bestellen via Voedselteams en hun bestelling gratis aan huis laten leveren. Voedseltears slaat hiervoor de handen in elkaar met Partago.

Vrijwilligers rijden met de elektrische deelauto's van Partago

Partago biedt elektrische deelauto’s aan via een smartphone app. In Gent beheert Partago een 60-tal elektrische voertuigen, inclusief enkele bestelwagens en busjes. Als burgercoöperatie heeft Partago een sterke en groeiencle community van een 700-tal geëngageerde leden. Maar de Coronacrisis komt hard aan voor de deelautosector. Joachim Jacob, dagelijks bestuurder bij Partago, verduidelijkt "Sinds de strengste coronamaatregelen ervaren ook wi] een zeer sterke daling in het gebruik van onze deelautds. Iedereen blijft thuis, nietwaar? Daarom zochten we actief naar nieuwe samenwerkingen waarbij we onze auto’s nuttig kunnen maken. Vanuit een brainstorm met onze leden ontstond de idee van aan samenwarking met Voedselteams."

Fondsenwerving voor de gratis belevering van gezonde voeding aan zorgkundigen

De vrijwilligers die de pakketten van Voedselteams aan huis leveren, doen dit met de elektriscne auto’s van Partago. Om hen op weg te helpen, Ianceert Partago een originele fondsenwerving op de Partago website. Iedereen kan een volle batterij schenken — virtueel - voor €30. Zo kunnen de vrijwilligers de elektriscne deelautds van Partago gebruiken voor de thuisleveringen.

Over Voedselteams

Voedselteams faciliteert sinds 1996 de korte keten voor agro-ecologische landbouwproducten. Via een webshop bestel je lekkere, lokale producten rechtstreeks van bij de boer.
https://www.voedselteams.be/
Contact: Eva Sonck, Promotor Korte Keten, +32 485 90.42.89, eva@voedselteams.be.

Over Partago

Partago is 5 jaar geleden gestart in Gent. Het is een burgercoöperatie en beheert een 70-tal elektrische deelauto’s. Via de gebruiksvriendelijke smartphone app kan je de elektriscne auto’s boeken en de deuren openen. Door elektriscne deelauto’s toegankelijk te maken voor iedereen, zorgt Partago voor meer rust, meer plaats en meer propere lucht in onze samenleving.
https://www.partago.be/ 
Contact: Joachim Jacob, dagelijks bestuurder Partago, +32 486 06 09 38, joachim@partago.be

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: