U bent hier

Izegemse verenigingen kiezen voor slim energiebeheer

Bron: 
Ecolife
Foto Ecolife
Meer en meer verenigingen willen bijdragen aan lokaal klimaatbeleid. Zo ook in het West-Vlaamse Izegem. Ecolife begeleidde de stad en zijn verenigingen om hun energieverbruik efficiënt te monitoren en hun lokalen, vervoer, voeding en evenementen duurzamer aan te pakken. Chiromeisjes Emelgem, Padvinders Sint-Joris, Fanfare Vrede en Eendracht en FOS de Jakketoes gingen enthousiast de uitdaging aan.
 
Samen met de bouwexperts van Bas Bouwen en het energieplatform EnergieID brachten we hun volledige werking en lokalen in kaart en zorgden we voor een beter inzicht in het verbruik en de regeling van de installaties. Daarna stelden we elk van hen een onderbouwd plan voor en begeleidden we hen bij concrete acties waar ze onmiddellijk mee aan de slag konden.
 
Verenigingen zijn belangrijke partners om lokale klimaatdoelstellingen te realiseren. Ze bereiken veel mensen en er zijn vaak winsten te realiseren door doordachte actie en beter inzicht in hun energieverbruik. Hun werking, activiteiten en evenementen bieden mooie kansen om hun werking te verduurzamen op domeinen zoals aankopen, afval, energie, mobiliteit, voeding en waterverbruik. Vaak zonder dat daar grote investeringen voor nodig zijn. Bovendien hebben de verenigingen een voorbeeldfunctie en nemen de leden het verhaal mee naar familie en vrienden.
 
Met ons aanbod ‘Verenigd voor het klimaat’ richten we ons tot lokale besturen die hun verenigingen actief willen betrekken bij het klimaatverhaal. Het project heeft zijn sporen verdiend in een 10-tal gemeenten die op het traject intekenden. In Izegem werkten we met steun van de provincie West-Vlaanderen.
 
 
Dit aanbod wordt financieel ondersteund door de Provincie West-Vlaanderen en de Provincie Oost-Vlaanderen
  • Toegevoegd: 29/01/2018
    Jouw partner: Ecolife
    Aanbod voor: Lokaal bestuur, Vereniging

    Het lokale verenigingsleven vormt met zijn grote ledenbereik een belangrijke partner om lokale klimaatdoelstellingen te realiseren. Hier ligt veel potentieel om energie te besparen, vaak zonder grote investeringen. ‘Verenigd voor het klimaat’ van Ecolife helpt lokale besturen om hun verenigingen (jeugd, socio-cultureel, sport, religieus, muziek, noem maar op) actief te betrekken in het klimaatverhaal.