U bent hier

Grotere groene longen voor Meetjesland

Natuurpunt plant bomen voor dag van de natuur

Bron: 
De Standaard 17 november 2017
Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.
Natuurpunt
Met amper 4,5 procent van haar oppervlakte als bos is het Meetjesland een bosarme regio. Bosuitbreiding staat al jaren hoog op de agenda van Natuurpunt. Dit weekend worden in enkele Meetjeslandse natuurgebieden dan ook enkele nieuwe bossen aangeplant, goed voor 3.000 extra bomen.
 
In Aalter komt twee hectare bij het Ganzeveld, een natuurgebied van 44 hectare. ‘Door de boskern groter te maken, wordt het leefgebied van de buizerd, de ree en de zwarte specht verbeterd’, zegt Koen Martens, voorzitter van Natuurpunt Aalter. ‘Vorige winter werd al eens twee hectare nieuw bos gerealiseerd naast de E40. Op die manier werd een nieuwe buffer gecreëerd tussen de autosnelweg, het natuurgebied en het naastliggende woongebied. Zaterdag worden eik, beuk, els en abeel aangeplant.’
 
In Zomergem wordt een maïs­akker omgevormd tot een nieuw stukje Keigatbos.
 
Aan de Grote Geul in Assenede krijgen de oude, knoestige knotwilgen een onderhouds- en knotbeurt, hetzelfde geldt voor de Kiekebossen in Evergem. Aan het Vaardeken in Merendree wordt een perceel ingeplant met 1.200 bomen en ook het Ursele Drongengoedbos wordt uitgebreid. (mye)
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: