U bent hier

Glabbeek wil 20 hectare extra bos tegen 2030

Dit artikel werd gereproduceerd met toestemming van de uitgever, alle rechten voorbehouden. Elk hergebruik dient het voorwerp uit te maken van een specifieke toestemming van de beheersvennootschap License2Publish: info@license2publisch.be.
Glabbeek zet de komende jaren in op een gemeentelijk bosplan en wil tegen 2030 zo'n 20 hectare extra bos realiseren. De gemeente ondersteunt Natuurpunt nu al met 5.000 euro aan subsidies voor de aankoop van een perceel grond in Attenrode-Wever. 
 
Het perceel werd intussen door Natuurpunt aangekocht voor net geen 14.000 euro en is voor 85 procent gelegen in agrarisch gebied en voor 15 procent in natuurgebied. De bedoeling is om er volgend jaar een nieuw bos aan te planten. 
Tussen 2021 en 2030 zal Glabbeek in totaal meer dan 20 hectare aan bos realiseren. Op die manier wil de gemeente de uitstoot van CO² tegen 2030 fors terug dringen. Tegelijk wil Glabbeek de natuur beter ontsluiten via het herstel van bestaande wandelpaden, het heropenen van nuttige trage wegen en de aanleg van nieuwe wandel- en fietspaden. (DDH) 
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: