U bent hier

Geef je bewoners die extra buitenbeleving. Boek een Film in het Bos.

Bron: 
BOS+
BOS+ trekt komende zomer voor de vijftiende keer op rij op tournee langs Vlaamse steden en gemeenten met ‘Film in het Bos’. Elk jaar zijn we op zoek naar gemeentes die hun lokaal stuk bos of natuur op een originele manier in de kijker willen zetten met zo’n film in het bos. Iets voor jouw gemeente?
 
Het concept is even simpel als het klinkt! De gemeente stelt haar lokaal bos ter beschikking en nodigt haar burgers uit. BOS+ komt ter plekke met scherm, boxen en een goede film! De voeten in het gras, een dekentje omgeslagen, de heerlijke geur van het bos, de zon die ondergaat en… de film begint!
Gemeente Lendelede is al jarenlang vaste partner en programmeert steeds een film in het bos aan het eind van de zomer in hun patrijzenbos. 
 
Omgevingsambtenaar Elvire Vanysacker: ‘Dankzij de filmvoorstellingen van BOS+ in ons Patrijzenbos kunnen de inwoners het bos herontdekken. Of zelfs ontdekken!’
 
Een film lokt allerlei mensen naar het bos én doet dat op een heel andere manier dan de klassieke bosactiviteiten. Kinderen en volwassenen ervaren het bos bij valavond en da’s best wel speciaal!
 
Ook Nijlen is enthousiast! Voor hen kadert de film in de gemeentelijke 1001-bomencampagne. Nijlen wil haar burgers de positieve effecten van bomen en bos mee geven en ook daar is zo’n film in het bos ideaal voor. Op een heel laagdrempelige manier gaan mensen eventjes stil staan bij de waarde van het bos in hun buurt. 
 
Matthias Verstraeten, duurzaamheidsambtenaar in Nijlen verwoordt het als volgt: ‘Vorig jaar nam onze gemeente voor de eerste keer deel aan de Film in het bos tournee van BOS+. Nadien ontvingen we alleen maar positieve reacties. De film werd vertoond in het midden van het bos Kruiskensberg. Hierdoor konden de Nijlenaars ervaren hoe waardevol en belangrijk het is om te kunnen ontspannen in een groene en bosrijke omgeving.’
 
Heeft jouw gemeente ook een stukje bos of natuur dat wel eens wat meer in the picture mag komen? Ga voor een film in het bos en geef je bewoners die unieke film- en bosbeleving!
 
Meer informatie hieromtrent vind je hier terug of contacteer tine.dekezel@bosplus.be
Neem ook eens een kijkje op de website van BOS+ voor ons volledige aanbod voor gemeenten.
 
Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: