U bent hier

Beleidsflits Natuurpunt. Klimaat special: 7 natuuroplossingen van Natuurpunt

Bron: 
Natuurpunt
Foto Natuurpunt

Natuurpunt ontving op 24 januari een Gouden Erepenning Vlaams Parlement. De erepenning werd uitgereikt voor onze jarenlange verdiensten voor de bescherming van natuur in Vlaanderen. Een ware eer. Ook een warme en welkome appreciatie voor de duizenden vrijwilligers, honderden professionelen en meer dan 110.000 leden van Natuurpunt. 

Lieven De Schamphelaere, voorzitter van Natuurpunt vzw, wees in zijn bedankingsspeech op het belang van burgers die uitspreken waar ze voor staan en daarmee politici op de maatschappelijke uitdagingen wijzen. Het klimaat is één, zoniet dé, uitdaging van de volgende jaren. Dat tonen tienduizenden burgers die week na week op straat komen.

In het klimaatvraagstuk is natuur een belangrijk deel van de oplossing. Het ligt zo voor de hand dat we het niet meer zien: de natuur is onze airco van de toekomst. De natuur is ons waterbekken van de toekomst. Ons water- en luchtzuiveringsstation van de toekomst. Onze fitness van de toekomst.

In deze flits presenteren we jullie zeven groene, of eerder “natuurlijke”, oplossingen om mee aan de slag te gaan in het klimaatdebat. Onze zeven prioriteiten voor een sterker klimaatbeleid. Klimaatbeleid zal immers niet alleen sociaal zijn of niet zijn, maar ook “groen” zijn of niet zijn.

Ga door naar de beleidsflits

Al onze voorstellen voor de Vlaamse verkiezingen kan u lezen in ons memorandum.

anke.geeraerts@natuurpunt.be

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: