U bent hier

30-30: BOS+ en CM roepen op om 30 dagen lang 30 minuten per dag in het groen te bewegen

BOS+

BOS+ en de CM slaan de handen in elkaar om zo veel mogelijk mensen te laten bewegen in het groen. Waarom? Bewegen in het groen levert namelijk een tal van gezondheidsvoordelen op.

Maak deze actie mee bekend in jouw gemeente. 

 
 
 
 
 
 
 
Elke dag bewegen in het groen
 
Ook al gemerkt dat het fijner is om te bewegen in de natuur? Of dat je vrolijker wordt na een stevige natuurwandeling? Niet alleen je humeur, maar ook je lichaam geniet van buiten bewegen. Je krijgt minder fijn stof binnen en zelfs korte wandelingen in het groen herstellen het concentratieniveau.
 
Doe mee aan 30-30 en ervaar het zelf. Ga van 21 september tot en met 20 oktober 2019 de uitdaging aan en beweeg 30 dagen lang, 30 minuten per dag in het groen. 
 
Wat doe jij?
 
Daag jezelf uit om 30 dagen lang 30 minuten per dag te bewegen in het groen. Met bewegen bedoelen we niet enkel lopen, wandelen of fietsen, maar bijvoorbeeld ook yoga, geocache of touwspringen. Zolang je maar beweegt in het groen.
 
Wat doen wij?
 
  • We bieden je een online account met persoonlijk dagboek om je voortgang bij te houden.
  • We posten regelmatig inspiratie en tips, leuke weetjes en gezondheidsinformatie.
  • We inspireren je met beweegactiviteiten tijdens de loop van de campagne.
  • We bieden je de kans om deel te nemen aan een onderzoek naar de effecten van bewegen in het groen op je gezondheid.
  • We planten aan het einde van de campagne een echt bos! Hoe groot? Dat hangt van jouw doorzettingsvermogen af.
  •  
Waar zorgen we samen voor?
 
Voor iedereen een plek vlakbij om te bewegen in het groen: dat is wat we willen. Door deel te nemen aan de campagne zorg je eerst en vooral voor een betere fysieke en mentale gezondheid voor jezelf. Maar al doende creëren we samen ook heel wat bewustwording rond het thema: bewegen in het groen is levensnoodzakelijk.
 
Samen maken we het verschil: we koppelen aan de campagne 30-30 een impactmeting om (anoniem) de evolutie in welbevinden te monitoren. Hoe meer deelnemers, hoe relevanter en betrouwbaarder de resultaten. Door aan te sluiten bij de 30-30 campagne, kan je dus ook deel uitmaken van een onderzoek dat de link blootlegt tussen bewegen in het groen en onze gezondheid.
 
In 2017 kregen we zicht op enkele eerste positieve resultaten, deze werden in 2018 bevestigd door een grote groep deelnemers. In 2019 hopen we deze resultaten nog sterker te maken zodat we besturen kunnen overtuigen om meer in te zetten op bewegen in het groen. Want om te bewegen in het bos, hebben we natuurlijk bossen in de buurt nodig. Ook daar dragen we alvast ons steentje bij: we planten een heus 30-30 bos. Hiervoor gaan we niet over één nacht ijs. BOS+ leidt al vele jaren boomplantacties in goede banen. Hoe meer 30-30 deelnemers, en hoe vaker ze tijdens de campagne in ’t groen bewegen, hoe meer bomen. 
 
Voor het engagement van de deelnemers in 2017 stopten we 2500 bomen in de grond van het Everslaerbos in Lokeren (net ten noorden van de E17, op het perceel tussen de KMOzone en de Nieuwestraat). En ook in 2018 lieten we het 30-30 bos groeien: 5700 boompjes werden toen, samen met enkele enthousiaste deelnemers, geplant aan het Wullebos in Stekene.
 
In 2019 hopen we nog meer bomen te kunnen planten. Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in en doe mee!