Toon filters
Nieuws
Hoe bereid ik me voor op de Week van de Mobiliteit van 2025?
Van 16 tot 22 september is het weer feest van de duurzame mobiliteit. Honderden verenigingen, bedrijven, gemeenten, sportclubs, scholen... organiseren acties en motiveren op hun beurt honderdduizenden (...)
Nieuws
Zwemmen in open water: hoe maak je er werk van?
Dankzij de gewijzigde VLAREM-wetgeving kunnen lokale besturen nu werk maken van ‘vrije zwemzones’. Maar hoe doe je dat op een duurzame en gedragen manier? De inspiratiegids van Waterland biedt vier (...)
Kalender
Webinar: inspiratie voor een geslaagde Week van de Mobiliteit in jouw gemeente
Dinsdag 24 juni 2025 van 10u tot 11u
Online
Actie
Traject: Actieplan agro-ecologie in je lokale voedselstrategie
- Van analyse tot actie: naar een duurzaam lokaal voedselsysteem
- Agro-ecologie als kompas voor een veerkrachtige voedselstrategie
- Met lokale kennis, brede betrokkenheid en heldere doelen
Actie
Begeleidingstraject: Organiseer een activiteit met LEF
- Duurzame catering die je gemeenschap voedt
- Elke hap maakt het verschil: lokaal, ecologisch en fair met LEF
- LEF-catering zet jouw beleid om in praktijk
Actie
Activiteit: Boeren-aan-het-woord
- Een eerlijk gesprek met lokale boeren over landbouw
- Boeren van diverse achtergronden delen hun verhaal
- Van polarisatie naar dialoog en beleid
Actie
Filmvertoning agro-ecologie + nabespreking met (ervarings)deskundige
- Laat agro-ecologie tot leven komen via cinema en een nabespreking
- Begrijp de complexiteit van ons voedselsysteem
- Van film naar actie: laat je publiek dromen, denken en doen
Actie
Activiteit: Thematisch boerderijbezoek
- Krijg inzicht in duurzame voedselproductie recht vanop het veld
- Verdiep je in thema’s als bodem, kringlopen en fair voedsel
- Verbind lokaal beleid, landbouwpraktijk en gemeenschap
Actie
Activiteit: Landbouwbrigades in jouw regio
- Burgers en boeren steken samen de handen uit de mouwen
- Van theorie naar praktijk: leren, doen en begrijpen op het veld zelf
- Creëert betrokkenheid bij duurzame en lokale voedselproductie