U bent hier

Oikos brengt burgercollectieven in kaart

Bron: 
Oikos
Lab van Troje

Ben jij actief in een burgerinitiatief? Zou je graag andere initiatiefnemers ontmoeten, of ben je benieuwd naar het landschap van burgercollectieven in heel België? Neem dan zeker deel aan dit onderzoek!

In opdracht van de Koning Boudewijnstichting en in samenwerking met Prof. Dr. Tine De Moor van de Universiteit Utrecht, voert denktank Oikos o.l.v. Dirk Holemans onderzoek naar Belgische burgercollectieven.

In een eerste fase (oktober tot december) trachten we een zo compleet mogelijke inventaris op te stellen van alle bestaande initiatieven. Via het formulier op onderstaande link bieden we burgers dan ook de mogelijkheid om hun eigen initiatief toe te voegen aan onze inventaris, en zo mee vorm te geven aan het landschap van burgercollectieven in België. Wat we onder burgercollectieven verstaan? Projecten die door burgers zijn opgestart en waar de burger actief meewerkt aan de productie van het goed en een zeg heeft in de vorm, organisatie en toekomst van het collectief. 

De vragenlijst bestaat uit twee korte onderdelen die slechts enkele minuten in beslag nemen. We vragen naar de algemene gegevens van jouw burgerinitiatief en je contactgegevens. Deze gegevens worden niet gepubliceerd of meegedeeld aan derden tenzij je dit uitdrukkelijk wenst.
Ken je andere mensen die betrokken zijn bij burgercollectieven? Stuur deze link dan zeker door! Samen brengen we alle burgercollectieven in België in kaart.

De resultaten van het onderzoek zullen gepubliceerd worden in juni 2018. Indien je bijkomende vragen hebt, kan je altijd contact opnemen met projectmedewerkers Cornelis & Kati: collectifs@oikos.be

Klik hier om naar de enquête te gaan