U bent hier

Met een zonnepaneel op kamp

Mechelen

Bron: 
De Standaard maandag 24 juli 2017
Originele titel: 
Met een zonnepaneel op kamp

De Chiro van de Mechelse wijk Coloma is op kamp in het Naamse dorpje Jallet. Om hun bivak van elektriciteit te voorzien, sleurden ze echter geen benzinegenerator mee, maar installeerden ze zonnepanelen.


‘Vorig jaar hebben we beslist om de milieuonvriendelijke en energievretende benzinegenerator te vervangen door een milieuvriendelijk alternatief’, zegt Herman Stevens. ‘Een volwassen begeleider kwam met het idee van de zonnepanelen op de proppen. De leiding en de keukenploeg hebben dat idee verder uitgewerkt. De installatie werd perfect op maat van onze Chirogroep gemaakt en voorziet de koelkasten, geluidsinstallatie, multimedia en keukenapparatuur van de nodige zonne-energie. Voor de zekerheid brachten we de oude generator wel mee, maar die zal alleen in uiterste nood gebruikt worden.’  


De installatie past perfect in het jaarthema van Chiro Nationaal, ‘Chirocycle’. ‘De Chiro is geen eiland’, klinkt het. ‘We maken deel uit van en geven mee vorm aan de samenleving en we willen dat op een zo verantwoord mogelijke manier doen.’ (svds)

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: