U bent hier

Globaal kabaal. In 8 gemeenten gingen jongeren aan de slag met de SDG's.

Bron: 
Ecolife
Ecolife en Globelink werkten de voorbije twee jaar intensief samen aan ‘Globaal Kabaal’. In 8 steden en gemeenten gingen jongeren aan de slag met de 17 SDGs, de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Het resultaat? Acht leerrijke trajecten met veel aandacht voor uitwisseling, creativiteit en vooral ook actie.
 
“Hoe onze ‘gemeente van de toekomst’ vormgeven?”, dat was het uitgangspunt. Bij de zoektocht naar antwoorden liepen globaal denken en lokaal handelen naadloos in elkaar over. De 8 trajecten mondden uit in inspirerende publieksacties rond lokale duurzaamheid. “Het project Globaal Kabaal met veel lawaai… een prachtig project waarmee we onze grenzen verlegden en onszelf en de ander tegenkwamen” getuigt Tom, een jongere uit Sint-Truiden.
 
Gedreven ambtenaren zorgden ervoor dat de stem van de groepen weerklonk in het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid. Het is nu aan de lokale besturen om verder aan de slag te gaan met de verfrissende ideeën van de jongeren. Globaal Kabaal liep met de steun van het departement Buitenlandse Zaken, Duurzame Ontwikkeling van de Vlaamse overheid.
 
>> Meer info: website, storymap en draaiboek van Globaal Kabaal.