U bent hier

Is een groepsaankoop zonnepanelen interessant voor jouw gemeente?

De energieprijzen hebben de afgelopen maanden een ongekende hoogte bereikt. Steeds meer mensen kiezen daarom voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en een thuisbatterij. Toch zijn er nog heel wat Vlamingen die denken dat zonnepanelen duur zijn. Waarom is het nu slim om de investering in zonnepanelen aan te wakkeren binnen jouw gemeente? Wij geven antwoord op je vragen. 

Hoe kan je jouw gemeente verduurzamen? 

Zonnepanelen zijn een interessante keuze voor het milieu en voor de portemonnee, en een groepsaankoop van zonnepanelen helpt om de stap te verkleinen voor inwoners van je gemeente. Ze kunnen zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij, bij iChoosr bijvoorbeeld. Via een daktest ontdekken ze daar meteen hoeveel zonnepanelen er op het dak passen. Inwoners krijgen direct een aanbod op hun maat met een totaalprijs inclusief installatie en keuring. Door de hoge energieprijzen is de terugverdientijd van zonnepanelen enorm interessant.

Is het slim om nu zonnepanelen te laten installeren?

Absoluut. Ten eerste wek je met zonnepanelen je eigen groene stroom op. Ten tweede heb je als zonnepaneeleigenaar veel meer controle over je energieverbruik. Je bent minder afhankelijk van het net, en dus ook van de stijgende energieprijzen. Ten derde is de terugverdientijd tegenwoordig erg laag . Een systeem van 16 panelen heb je binnen de 8 jaar terugverdiend. Tot slot ben je met zonnepanelen klaar voor de toekomst! Lees hier meer.

In 2022 kan je bovendien genieten van een btw-verlaging van 21% naar 6%. De overheid voorziet subsidies voor mensen die zonnepanelen en/of een thuisbatterij plaatsen. Zo wordt de investering voor Vlamingen nog lager.

Waarom is een groepsaankoop interessant? 

Door in groep aan te kopen, is je aankoop sowieso voordeliger. Met dit aanbod kan je gemiddeld 27% besparen bij de aankoop van zonnepanelen. Deelnemers krijgen objectieve en duidelijke informatie doorheen het hele proces. iChoosr is al meer dan 10 jaar expert in groepsaankopen van duurzame producten.

Hoe kan je meedoen?

Je kan de groepsaankoop ondersteunen door de informatie te verspreiden binnen jouw gemeente. Neem een kijkje op ichoosr.be/zonnepanelen of neem contact op via marketing@ichoosr.com. Zij helpen je graag verder bij het promoten van groepsaankopen binnen je gemeente. 

 

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen: