U bent hier

Infosessie duurzaam (ver)bouwen: maak je woning klaar voor de toekomst

Doelgroep: 
Burger
Thema: 
Energie
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)
Els Canini
016/23 26 49
De woonsector is één van de voornaamste verantwoordelijke voor de CO2-uitstoot. 
Om deze uitstoot te reduceren is renovatie van woningen en het verminderen van het energieverbruik in woningen zeer belangrijk. Duurzaam bouwen en renoveren is dus meer dan ooit actueel maar inwoners zitten nog vaak met vragen. Informeer je inwoners en organiseer, naast het bouwadvies, ook infosessies rond duurzaam bouwen. Dialoog goot zijn jarenlange ervaring en kennis in korte infosessies:
 
 
Dialoog verzorgt de inhoud van de sessie, gebruikt aangepast demomateriaal en staat in voor de registratie van de deelnemers.
 
De gemeente is zelf verantwoordelijk voor
 
  • een geschikte en vlot bereikbare locatie
  • de audiovisuele ondersteuning ter plaatse (scherm en beamer, …)
  • de aankondiging van de sessie bij jouw inwoners. Bijvoorbeeld in het gemeenteblad, via sociale media, plaatselijke verenigingen en evenementen. Uiteraard ondersteunen we jou met templates, tekst- en beeldmateriaal.
 
Prijs
 
De meeste infosessies zijn dankzij de samenwerking van Fluvius gratis voor steden en gemeenten en zijn inwoners.

Ondertekende jouw gemeente het Lokaal Energie- en Klimaatpact al? Dan ontvangt jouw gemeente subsidies van de Vlaamse overheid. De kosten verbonden aan deze ondersteuning kunnen als flankerende maatregel ingebracht worden als rapportering. In de jaarrekening koppel je daarvoor de code (ABB-LEKP-2021) aan de uitgave.

 
Contact
 
Inge Pauwels, Dialoog vzw, Remylaan 13, 3018 Wijgmaal
016/23 26 49
Getuigenissen van klanten: 

Emmanuel Crollen
Uitstekende informatie sessies voor al wie op een duurzame manier zijn woning wil renoveren. Wapen jezelf met de nodige technische kennis om de oplossingen voorgesteld door aannemers naar waarde te kunnen inschatten.