U bent hier

Bouwfit-dagen: maak renoveren makkelijk (gratis)

Doelgroep: 
Burger
Thema: 
Circulaire economie
Energie
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)
Els Canini
016 23 26 49
De woonsector is één van de voornaamste verantwoordelijken voor de CO2-uitstoot. Om die te reduceren, is de renovatie van woningen en het energieverbruik beperken bijzonder belangrijk. Duurzaam bouwen en renoveren is dus meer dan ooit actueel, al zitten mensen vaak nog met heel wat vragen.
 
Vragen waar onze Bouwfit-dagen een antwoord op kunnen geven. Help de inwoners van je stad of gemeente en bied hen onze jarenlange ervaring en kennis aan.
 
Projectinhoud en -verloop
 
Fluvius en Dialoog ontwikkelden samen een tweedaagse cursus, waarin je alles te weten komt over duurzaam en energiezuinig bouwen of verbouwen. Voorkennis is niet nodig. We overstelpen cursisten niet met moeilijke technische termen, maar spreken heldere taal. Ontdek aan de hand van praktijkvoorbeelden de voor-en nadelen van materialen en technieken.
 
Je kunt kiezen tussen twee formules:een Bouwfit Renovatie en een Bouwfit Nieuwbouw.
 
De gemeente/burger/onderneming is zelf verantwoordelijk voor:
 
  • een geschikte en vlot bereikbare locatie 
  • broodjes en drank voor de twee dagen 
  • de audiovisuele ondersteuning ter plaatse (scherm en beamer …)
  • de aankondiging van de sessie bij jouw inwoners. Bijvoorbeeld in het gemeenteblad, via sociale media, plaatselijke verenigingen en evenementen. Uiteraard ondersteunen we je met templates, tekst- en beeldmateriaal ...
 
Prijs
 
De Bouwfit-dagen zijn dankzij de samenwerking met Fluvius gratis voor steden en gemeenten en hun inwoners.
 

Ondertekende jouw gemeente het Lokaal Energie- en Klimaatpact al? Dan ontvangt jouw gemeente subsidies van de Vlaamse overheid. De kosten verbonden aan deze ondersteuning kunnen als flankerende maatregel ingebracht worden als rapportering. In de jaarrekening koppel je daarvoor de code (ABB-LEKP-2021) aan de uitgave.

Contactpersoon en gegevens:

 
Inge Pauwels
Dialoog vzw, Remylaan 13, 3018 Wijgmaal
016 23 26 49
 
Getuigenissen van klanten: 

Leuvens energieconsulent Dries Vleugels: “Als lokale overheid staan we het dichtst bij de burger: we hebben veel contact met de gemeenschap van Leuvenaars. Als stad proberen we mensen zo veel mogelijk tools te geven om voor zichzelf de duurzame transitie te maken. Daarom organiseren we minstens twee keer per jaar de Bouwfit-dagen.”