Workshop: integreer biodiversiteit in ruimtelijke ordening

Burger, Lokaal bestuur
Natuur en bos
Joke Flour
014/47 29 50
Heel wat gemeenten staan voor belangrijke bouwprojecten. Hoe pak je dat nu het beste aan? Open ruimte staat onder druk. Heel wat spelers claimen die open ruimte. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat natuur essentieel is voor onze gezondheid en welzijn. Als gemeente heb je er dan ook alle baat bij om nieuwe projecten van inrichting, renovaties/herinrichting van pleinen of straten,… wel doordacht aan te pakken.

In het kader van het Europees project ‘Skills for Local Biodiversity, How to plan for Nature’ werkte Natuurpunt CVN samen met verschillende internationale partners een vorming uit om ambtenaren ruimtelijke planning en leefmilieu, burgers en geïnteresseerden samen aan de slag te laten gaan om zo nieuwe plannen vorm te geven met aandacht en zorg voor biodiversiteit.

Wil je meer samenwerking tussen de diensten? En wil je ook burgers, natuurvrijwilligers, landbouwers, hierbij betrekken, dan is deze vorming zeker iets voor jouw gemeente. Ook je buurgemeenten kan je meenemen om samen op een creatieve manier de vaardigheden voor meer biodiversiteit in ruimtelijke planning aan te scherpen.
Wil je starten met een basisopleiding, dan is de vorming ‘Biodiversiteit in 20 vragen’ zeker een goede optie.

Projectinhoud en verloop

Vorming in 3 luiken. Spreiding over één of meerdere dagen mogelijk.

Promotie naar haar personeel, burgers en lokale geïnteresseerde verenigingen.

Natuurpunt CVN maakt een offerte op op basis van de vraag.
Voor de participatieve begeleiding, de vorming en de voorbereiding: 400 euro/dag (inclusief BTW) + onkosten transport.

Joke Flour, joke.flour@cvn.natuurpunt.be tel: 014/47 29 50