Word een Groene Halte-gemeente

Wandelen en openbaar vervoer, de perfecte combinatie

MobiliteitRuimte
Begeleiding (persoonlijk), Ondersteuning (materiaal)

Hebt u mooie stukjes natuur in uw gemeente of provincie met in de nabijheid bus- of treinhaltes die goed bediend worden? Wenst u zich te profileren als groene duurzame gemeente of provincie? Hebt u nieuwe verwezenlijkingen op het vlak van toerisme, Trage Wegen, natuurelementen die u onder de aandacht wenst te brengen? Dan bent u hier aan het goede adres!

Groene Halte draagt bij tot het duurzame groene imago van uw gemeente of provincie. Groene Halte heeft niet alleen aandacht voor natuur en openbaar vervoer, maar ook voor horeca, culturele en toeristische bezienswaardigheden in uw gemeente of regio.

Er wordt een prachtige wandeling uitgestippeld die start aan halte A en eindigt aan halte B. De Groene Halte-informatie wordt aan deze haltes opgehangen. Bovendien wordt van elke wandeling een handige kwalitatieve brochure uitgegeven met een wandelkaart, een uitvoerige routebeschrijving en uitgebreide informatie over openbaar vervoer, recreatie en toerisme. De brochures worden gepromoot en verkocht via o.a. Lijnwinkels, stations en toeristische diensten. De wandelingen dienen te voldoen aan een aantal normen.

TreinTramBus is in België verantwoordelijk voor de toekenning van het Groene Haltelabel. Wij ontwikkelen de wandelingen en de brochures, in nauw overleg met een aantal partners zoals Natuurpunt, lokale verenigingen, De Lijn en de NMBS. Daarnaast staan wij in voor de promotie, communicatie en verkoop van de brochures. Maar wij hoeven niet noodzakelijk alles op ons te nemen. U kunt ervoor opteren om zelf een aantal taken uit te voeren.

Hoe ga je aan de slag?

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met Delphine Grandsart.

Secretariaat TreinTramBus
Kortrijksesteenweg 304