° Sensibiliseringscampagnes in kader van lokaal klimaatbeleid

Circulaire economieEnergieMobiliteitNatuur en bosRuimteVoeding
Ondersteuning (materiaal)

Ecolife ondersteunt lokale besturen om campagnes uit te werken die kaderen in hun lokaal klimaatbeleid (al dan niet gelinkt aan het Burgemeestersconvenant). We helpen steden en gemeenten om op co-creatieve manier een gedragen beleid uit te voeren. Dit doen we samen met alle relevante maatschappelijke actoren: burgers en middenveldorganisaties, bedrijven, kennisinstellingen/onderwijs,... én intern met mandatarissen en personeel.

Zowel interne als extern zorgen we voor procesbegeleiding en hanteren we, indien gewenst, het train-the-trainer principe.

We helpen bij het bepalen van doelstellingen, bij het identificeren van doelgroepen en stakeholders, bij het ontwerpen van concrete klimaatacties en communicatie daarrond. We putten uit beproefde methodieken of ontwikkelen nieuwe en aangepaste werkvormen. Zodoende krijgt de gemeente handvatten en ondersteuning om externen en internen actief en blijvend te betrekken.

Enkele voorbeelden:

• Participatie bij opmaak en/of van het klimaatactieplan van gemeentes van de provincie Vlaams-Brabant: Bierbeek, Diest, Geetbets, Herent, Hoeilaart, Hoegaarden, Lubbeek, Landen, Leuven, Machelen, Rotselaar, Steenokkerzeel, Tienen, Wezembeek-Oppem, Zaventem.
  • Participatiebegeleiding in kader van het Burgemeestersconvenant van stad Halle en gemeente Kampenhout
Hoe ga je aan de slag?

Contacteer Ecolife voor meer informatie of een offerte op maat: tel. 016 22 21 03, info@ecolife.be .