U bent hier

Samenhuizen in diverse vormen: infosessies

Doelgroep: 
Burger, Lokaal bestuur
Thema: 
Ruimte
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)
0489 92 64 64
Aan de hand van een of meerdere infomomenten kan Samenhuizen vzw zorgen voor een overdracht van kennis en ervaring omtrent de diverse vormen van gemeenschappelijk wonen. Infomomenten kunnen zowel voor ambtenaren, mandatarissen, adviesraden of voor een breed publiek gehouden worden. De inhoud wordt dan aangepast aan de doelgroep. Vorming kan op basisniveau of gevorderd niveau plaatsvinden. 
 
Infomomenten kunnen over volgende topics gaan
  • ABC van samenhuizen, een introductie tot gemeenschappelijk wonen
  • Cohousing, hoe begin je eraan? Traject, wat komt er bij kijken.
  • Samenhuizen in je lokaal beleid op maat van lokale besturen en ambtenaren
  • inspiratiedag: bezoek aan projecten
  • Groepswonen voor 50-plussers
  • Andere thema’s zijn ook bespreekbaar, bvb. specifiek over woningdelen, verkoop van een site onder voorwaarden, samenhuizen en de stedenbouwkundige verordening

Graag aanvraag een maand op voorhand. 

In het najaar van 2021 en voorjaar van 2022, vonden in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant een aantal webinars plaats rond het thema Gemeenschappelijk wonen in je lokaal beleid. Heb je deze sessies gemist? Herbekijk hier de presentaties.
 
De gemeente is zelf verantwoordelijk voor
Locatie, communicatie, uitnodigingen en inschrijvingen
 
Prijs
€ 400 per infomoment (1,5u) + vervoersonkosten (€ 0,35 / km vanuit Brussel)
We kunnen ook een vorming op maat uitwerken, eenmalig of een volledige reeks. De prijs per deelsessie is in dat geval € 1 200,  vanaf de vijfde sessie € 1 100. Bij een vorming op maat gaan we in samenwerking met de aanvrager en afgestemd op de lokale context en noden het kader schetsen, voorbeelden kiezen, waar nuttig de praktijkervaring aan bod laten komen en een nabeschouwing houden met de deelnemers. 

Voor een inspiratiedag met bezoek aan 3 à 4 projecten is de prijs € 2 000 (excl. bus en lunch, afhankelijk van het aantal deelnemers

Als erkende beweging is Samenhuizen vzw vrijgesteld van BTW voor vorming. 
 
Contact

Meer info op Samenhuizen.be