Planadvies bij milieubewust en gezond (ver)bouwen

Burger, Lokaal bestuur, Onderneming
Circulaire economie
Alexander Mijts
+32 3 218 10 60
De burgers in jouw gemeente staan bij (ver)bouwplannen voor een moeilijke opgave. Velen zijn niet bekend met de vele technieken en worden soms overdonderd door alle termen. Milieubewuste en gezonde keuzes maken is dan geen sinecure. Als gemeente kun je de burger daarbij helpen door het aanreiken van objectief en kundig advies. VIBE ondersteunt gemeenten en steden bij het adviseren van de burger bij bouw en verbouwplannen. VIBE kan daarvoor putten uit een netwerk van geselecteerde architecten, adviseurs en experten.

Projectinhoud

Tijdens een eerste afstemming worden de wensen en mogelijkheden overlopen. Afhankelijk van de opdracht wordt een formule bepaald en de adviseurs geselecteerd. De adviseurs hebben een specifieke vorming en ervaring op vlak van milieubewust en gezond bouwen en kunnen ingezet worden voor regelmatige zitdagen, advies op afspraak en trajectbegeleiding. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om advies over materialen en technieken, keuze en toepassing van natuurlijke materialen, vermijden van koudebruggen, gezond binnenklimaat en groendakadvies. VIBE neemt echter niet de rol op van architect of studiebureau.

De gemeente is verantwoordelijk voor

De gemeente is verantwoordelijk voor de praktische organisatie en de communicatie van de formule.
De gemeente bepaalt zelf de financiële bijdrage van de burger.

Richtprijs

Planadvies kan in jouw gemeente al georganiseerd worden vanaf 190 euro per sessie.

Heb je interesse voor gezond en milieubewust (ver)bouwadvies in jouw gemeente, neem dan contact op met Alexander Mijts, alexander@vibe.be. Hij helpt je graag op weg in het aanbod.
Getuigenissen van klanten:

VIBE ondersteunt al jaren het Ecohuis Antwerpen met de Ecohuisdokterformule: