U bent hier

Organiseer een Repair Café in de gemeente

Doelgroep: 
Burger, Lokaal bestuur
Thema: 
Circulaire economie
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk), Ondersteuning (materiaal)

Een eenvoudige en duurzame levensstijl, dat is waar Netwerk Bewust Verbruiken vzw in gelooft. Daarom zetten we groepen mensen op weg om te delen, ruilen en repareren. Plezant, goedkoop én een plus voor het milieu. Netwerk Bewust Verbruiken biedt verschillende workshops aan. Ook gemeenten kunnen workshops aanvragen voor inwoners of medewerkers.

Organiseer een Repair Café

Repair Cafés zijn bijeenkomsten waar mensen (samen) kapotte spullen herstellen. Van kledij over elektrische apparaten tot meubels, fietsen en computers. Gereedschap en knowhow zijn aanwezig. De Repair Cafés worden draaiende gehouden door liefhebbers, gratis en voor niets.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders en doet inspiratie op.

Contact

Geïnteresseerd om een Repair Café op te starten in je gemeente? Neem dan contact op met info@bewustverbruiken.be. Netwerk Bewust Verbruiken coacht je met een bundel en opstartgesprek.

 

Foto Yves Coussement