U bent hier

Opzetten van netwerken van MVO-ambassadeurs

Doelgroep: 
Lokaal bestuur
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)
Hoe kunnen we collega’s motiveren om met de fiets naar het werk te gaan, gezond te eten en te drinken of minder afval te creëren? Dit zijn vragen waar ecoteams / MVO-ambassadeurs / Green Teams zich over buigen. Tijdens deze coaching bekijken we hoe we bestaande acties impactvoller kunnen maken en/of bedenken we samen nieuwe acties.
 
In een eerste workshop geven we praktische tips, tools en methodieken om collega’s te sensibiliseren en te coachen. We koppelen technieken als ‘nudging’ en het 7E-model (hefbomen voor gedragsverandering) aan concrete, dagdagelijkse werksituaties. 
 
Daarna brengen de EcoCoaches kansen, drempels en hefbomen voor gedragsverandering bij hun collega’s in kaart. Ze passen deze bevindingen toe op kantoor. We stimuleren regelmatige uitwisselingsmomenten om een permanente opvolging van de implementatie van het CSR-beleid op de werkvloer te garanderen.
 
 
Projectinhoud en -verloop
  • 1 workshop: Inspirerende introductie in de wondere wereld van gedragsverandering en de menselijke psyche, boordevol goede voorbeelden en aantrekkelijke ideeën. Brainstormsessie en praktische toepassing van de opgedane inzichten in bestaande of nieuwe acties op de werkvloer;
  • 2  netwerkmomenten en uitwisseling van goede ideeën en voorbeelden.
 
De gemeente is zelf verantwoordelijk voor
Locatie, catering voor workshops
Selectie van ambassadeurs
 
Prijs
1500€ per coaching
550€ voor een training van een halve dag
 
Contactpersoon en gegevens 
Kristina Heck
Getuigenissen van klanten: 

“Dank voor de zeer interactieve workshop en de inspiratie die jullie losgemaakt hebben bij de collega’s gisteren! De reacties waren positief en er kwamen heel wat realiseerbare ideeën naar boven.”

Peter Heck, Sustainability Manager, BNP Paribas Fortis