U bent hier

Introductie: 'Stedenbouw kan ook zo'

Doelgroep: 
Burger, Lokaal bestuur, Onderneming
Thema: 
Ruimte
Type info: 
Goed voorbeeld
Eva Heuts

Het boek ‘Stedenbouw kan ook zo; toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning’ is geen analyse van wat er allemaal fout loopt. Dit voorbeeldenboek toont vooral aan dat het anders kan. Want ondanks de vele problemen, bestaan er ook inspirerende oplossingen. Dat tonen deze zevenenvijftig voorbeelden met verve aan. Stuk voor stuk geven ze de noodzakelijke transitie naar de regeneratieve stad weer, elk met eigen accenten. 

Heb jij het boek gelezen, en wens je aan de slag te gaan met de principes en voorbeelden uit het boek? Wil jij de handen uit de mouwen steken met jouw team? Plan je een alternatieve teamdag? 

VIBE helpt je met de toepassing van de principes op de door jou gekozen case

 

Projectinhoud en -verloop:

Programma optie 1: workshop

  • Introductie ‘Stedenbouw kan ook zo’ 

  • Case: toepassing van de principes van de regeneratieve stad

Programma optie 2: lezing

  • Lezing  ‘Stedenbouw kan ook zo; toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning’ 

  • Vraag en antwoord 

 

De gemeente is zelf verantwoordelijk voor:

Optie 1: workshop

  • Een workshop is geschikt voor een groep van 6 à 18 deelnemers.

  • De aanvrager voorziet een case.

  • De aanvrager is zelf verantwoordelijk voor de locatie en de praktische organisatie (uitnodigen van deelnemers, klaarzetten van de zaal, printen van plannen…).

Optie 2: lezing

  • De aanvrager is zelf verantwoordelijk voor de locatie en de praktische organisatie (uitnodigen van deelnemers, klaarzetten van de zaal…).

 

Prijs: 

Optie 1: workshop

  • Een workshop (van 3u) op maat van jouw organisatie kost 1.200 euro (excl. BTW)

Optie 2: lezing

  • Een lezing (van 1 uur) over toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning kost 425 euro (excl. BTW)

 

Contact

Heb je interesse om een workshop of lezing over toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning te organiseren met jouw team, neem dan contact op met Eva Heuts van VIBE, info@vibe.be. Zij helpt je graag op weg in het aanbod.

Getuigenissen van klanten: 

VIBE organiseerde een workshop over toekomstbestendige stedenbouw en ruimtelijke planning voor het architectenbureau A1AR. Als case kozen ze voor een project dat nog in het prille beginstadium zat: een brownfieldontwikkeling met hoge ambities m.b.t. toekomstbestendige stedenbouw. De deelnemers waren zeer enthousiast over de workshop. Kenneth Sleuyter: “Het was heel boeiend om een project op deze manier te benaderen. …

A1AR