U bent hier

Groene gevels en groendaken: advies aan huis voor je inwoners

Doelgroep: 
Burger, Lokaal bestuur, Onderneming
Thema: 
Natuur en bos
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)
Alexander Mijts
+32 3 218 10 60
VIBE adviseert jouw inwoners over groendaken en groene gevels.
Mensen houden van een groene woonomgeving maar in een stedelijke woonkern is dat niet altijd even gemakkelijk. Er zijn echter tal van mogelijkheden om de woonomgeving gezonder en milieuvriendelijker te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het aanleggen van een groen dak of een groene gevel. Maar voordat iemand een vrachtwagen grond zijn platdak opvoert, raadpleegt hij toch best even een expert. Deze bekijkt de mogelijkheden van het gebouw en de wensen van de eigenaar om tot de juiste keuze te komen.
Als gemeente kun je de burger daarbij helpen door het aanreiken van objectief en kundig advies.
Naast een aantrekkelijk uitzicht bieden groene gevels en groene daken nog tal van voordelen: ze zijn goed voor de luchtkwaliteit, bufferen het regenwater, verminderen de opwarming door de zon, dempen het geluid en verhogen de bio-diversiteit. Met andere woorden: heel wat voordelen die helpen om de klimaatdoelstellingen te halen.
 
Projectinhoud
 
VIBE ondersteunt gemeenten en steden bij het adviseren van de burger bij de aanleg van groene gevels en groendaken. De gespecialiseerde adviseurs van VIBE komen hiervoor graag aan huis om ter plekke advies te geven. Zij maken achteraf een duidelijk verslag. VIBE neemt echter niet de rol op van architect of aannemer.
 
De gemeente is verantwoordelijk voor
 
De gemeente is verantwoordelijk voor de praktische organisatie en de communicatie van de formule.
 
Richtprijs
 
Advies voor groendaken of groene gevels kan al vanaf 190 €.
 
Contact
 
Heb je interesse om advies voor groendaken of groene gevels te voorzien in jouw gemeente, neem dan contact op met Alexander Mijts, alexander@vibe.be. Hij helpt je graag op weg in het aanbod.
 
Foto groendak Ecoverbo