U bent hier

Food Waste Calculator: schatting van voedselverlies

Doelgroep: 
Lokaal bestuur
Thema: 
Voeding
Type info: 
Begeleiding (persoonlijk)
Hanne Heymans
32 477 18 64 17
Voedselverspilling wordt vaak fout ingeschat. De financiële impact is zeer groot, de oorzaken liggen niet altijd voor de hand en het vermijden is een van de belangrijkste sleutels om je gemeente koolstofneutraal te maken.
Daarom laten we onze food waste calculator los op jouw gemeente. We brengen in kaart welke sociale, milieu- en financiële impact voedselverspilling heeft en welke sectoren de hoogste prioriteit verdienen om tot actie over te gaan. 
 
Projectinhoud en -verloop
 
  • Je gemeente levert cijfers als basis voor de diagnose, bijvoorbeeld aantal inwoners, schoolgaande kinderen, … Op basis van die parameters berekent FoodWIN de hoeveelheid voedselverspilling per sector en wat de financiële kost, de milieu-impact en sociale kost bedraagt. 
  • Je krijgt een overzichtelijk rapport met de diagnose, een interpretatie van de cijfers en de aanzet tot eerste acties. Dit rapport vormt een sterke basis voor het uitwerken van een strategie om voedselverspilling tegen te gaan.
 
Uitvoeringstermijn
 
Ong. 2 weken 
 
De gemeente is zelf verantwoordelijk voor
 
Het aanleveren van de cijfers als basis voor de diagnose, bijvoorbeeld aantal inwoners, schoolgaande kinderen, ...
 
Prijs
 
1000 euro (excl. BTW)
 
 
Contact
 
Hanne Heymans
32 477 18 64 17
Hanne@foodwin.org
Getuigenissen van klanten: 

Karine De Batselier (coördinator duurzame voeding Brugge): 'Met deze schatting van voedselverlies heb ik eindelijk objectieve cijfers om het verminderen van voedselverspilling een prioriteit te maken.'